GINISOV REKORD

Školski nastavnik Danijel Alkon, koji je uspeo da izdrži 40 sati repujući, kaže da je ponosan što je novi svetski rekorder.

 

Danijel Alkon iz Vimbldona u jugoistočnom Londonu postavio je prošlog meseca rekord u kategoriji „najduži fristajl rep maraton“.

danijel alkon

Nastavnik, koji ima 35 godina i živi u španskoj Valensiji, uspeo je iz drugog pokušaja pošto mu godinu dana ranije to nije pošlo za rukom.

Dve noći nije spavao kako bi došao do ovog dostignuća, a u međuvremenu su iz Ginisove knjige rekorda priznali njegov rezultat.

Motivacija mu je bila da se više pročuje za organizaciju Ključne promene (Key Changes), oformljene za muzičare koji se suočavaju sa izazovima mentalnog zdravlja.

„Olakšanje je ključna reč“

Prošle godine mu je nedostajalo sat vremena da postavi rekord, pa je Akon bio odlučan u nameri da u drugom pokušaju bude uspešan.

„Mnogo sam ponosan. Jednom sam već probao, ali nisam uspeo i to me je jako zabolelo.

„Ne mogu da verujem da sam opet to uradio, odlučio sam da probam još jednom i osetim olakšanje, to je prava reč“, objasnio je Alkon.

Svedoci su bili na licu mesta kako bi se uverili da nastavnik poštuje stroga pravila, koja podrazumevaju da ima pravo na petominutnu pauzu na svakih sat vremena i još 30 sekundi da dođe do daha između deonica repovanja.

„Najviše sam se umorio kod prve pesme, tada nisam bio inspirisan.

„Pre početka izazova bio sam nervozan, ali kada je počeo bio sam pomalo poput mašine i mislio sam: ‘hajde da počnemo'“, kaže Alkon.

Izvor: BBC