POLA SATA ZA OSMEH NA LICE

Ukoliko imate najviše pola sata vremena dnevno dovoljno je pobediti tugu koju možda osećate pritisnuti raznim problemima koji vam se dešavaju.

 

Nekoliko lakih i brzih tehnika koje će vam pomoći pobediti tugu i da brzo „nabacite“ osmeh na lice.

pobediti tugu

Ako imate 1 minut

Osmeh! Istraživanja su pokazala da ovaj pokret mišića lica povećava protok hormona koji izazivaju radost u mozgu.

Pojedite čokoladu. Ne samo da je ukusna, već nas čini srećnim.

Stavite cvet u vazu. Cveće odmah stimuliše naše raspoloženje (i još dugo posle). Istraživanje sa Univerziteta Harvard pokazalo je da se osećamo bolje tokom celog dana kada vidimo cveće čim se probudimo.

Ako imate 5 minuta

Obucite nešto crveno! Prema istraživanju Američkog psihološkog društva, crvena boja žene čini privlačnijima i podiže im samopouzdanje. Ova stimulacija može biti ono što vam treba da se osećate bolje!

Igrajte se sa svojim psom! Zagrljaj sa psom smanjuje stres i povećava nivo sreće. Nemate psa? Nema problema! Prema istraživanju Škole medicinskih sestara Univerziteta u Mičigenu, prijatelj ima isti efekat!

BioMind kapi protiv depresije

Ostvarite (mali) cilj. Prema istraživanju sa Državnog univerziteta Ohajo, ljudi koji postavljaju ciljeve osećaju se dobro u vezi sa sobom i svojim životima. Postavite mali cilj, čak i ako je to da bacite zgužvani papir u smeće tako što ćete otići i baciti ga. To neće promeniti svet na bolje, ali ćete osetiti mini eksploziju samopouzdanja!

Ako imate 30 minuta

Zgrabite igle. Studija objavljena u medicinskom časopisu Journal of Nursing Scholarship otkrila je da bavljenje rukotvorinama pomaže ljudima koji brinu o svojim rođacima sa rakom da se opuste. Ako ne znate kako da pletete, možete pokušati da slikate.

Izađite. Šetnja na otvorenom će povećati nivo norepinefrina, hemikalije koja pomaže mozgu da upravlja stresom, dok aktivnosti na otvorenom podižu raspoloženje, tvrde istraživači sa Univerziteta Eseks u Engleskoj.

Izvor: Krstarica