ORGANIZACIJA POSLA

Svi koji su se selili tokom života znaju da selidba može da potraje i iscrpi svu energiju. Što je porodica veća, više je i stvari koje treba seliti, pa samim tim treba i više vremena. Ili je, pak, potrebna bolja organizacija selidbe. Hajde da to razmotrimo.

 

Kao što se pretpostavlja, selidba u Beograd je vrlo zahtevna ako nemate pomoć u vidu radne snage i logistike. Nemojte se libiti da pozovete u pomoć prijatelje i rođake ukoliko je njihova pomoć zaista korisna. Ipak, kod selidbe nekih stvari daleko bolje rešenje je pozvati profesionalce, agenciju koja se bavi selidbama.

selidbe

Selidba ne mora da bude previše stresna i dugotrajna ako se u startu dobro organizujete.

Napravite listu obaveza

Jedan od najboljih načina da održite tempo rada tokom selidbe i da pritom maksimalno skratite njeno trajanje je da napravite listu obaveza. Lista planiranih obaveza treba da bude vrlo detaljna, tj. da sadrži sve obaveze i one najmanje koje se navodno podrazumevaju. To je siguran način izbegnete zaboravljanje stvari u starom prostoru. U listu obaveza napišite i stvari koje treba da bacite, odnosno poklonite nekome, zatim i stvari koje morate da očistite pre selidbe.

Zabeležite i sitne stvari koje treba da se ponesu, a lako se zaborave, ali i krupne koje je bolje rastaviti na delove i posebno spakovati. Pakovanje pojedinačnih stvari je takođe važna obaveza koja može da potraje, a bitna je za planiranje vremena.

Skladištenje stvari

Ukoliko imate višak stvari koje još nisu za odnošenje na deponiju imate opciju skladištenje stvari. Stvari možete skladištiti na bilo koji vremenski period. Ako su to neke vrednije stvari možete dati oglas i prodavati ih dok su na skladištu. Takodje skladištenje stvari se koristi dok se radi renoviranje stana ukoliko je pretrpan pa se stvari ne mogu izmestiti.

Predvidite realno vreme

Da biste uštedeli vreme za selidbu i sproveli je optimalno, potrebno je da dobro procenite vreme koje vam je potrebno za pakovanje i prenos stvari. Može vam se učiniti prvobitno da vam treba znatno manje vremena nego što je zapravo slučaj. Zato na listu koju ste napravili napišite ivreme koje mislite da će vam biti potrebno za pakovanje ako samostalno radite. Kada zbrojite svo vreme koje ste napisali videćete da je to znatno više od onoga koje biste naveli kada odokativno navodite.

Najbolji način da uštedite vreme je da pročitate šta odlikuje profesionalnu agenciju za selidbe.

Sistematizujte pakovanje stvari

Najbolji način da uštedite vreme za pakovanje stvari je da ga sistematizujete. Sve stvari iste vrste najpre grupišite, tj. iznesite na vidno mesto, a zatim pakujte u kutije /kese sve zajedno. To je posebno bitno za osetljive, lomljive stvari koje treba posebno zaštititi.

Prostor u kutijama možete bolje iskoristiti ako pakujete prvo glomaznije stvari, a zatim popunjavate rupe onim manjim. Prostor između osetljivih stvari možete popuniti zgužvanim novinama koje amortizuju potrese tokom selidbe.

Odvojite stvari koje vam ne trebaju

U svakom domu postoji sijaset stvari koje nisu realno potrebne, već su u kategoriji „nije još za bacanje“. Obično je svake godine sve više takvih stvari kojih nismo spremni sasvim da se odreknemo i bacimo ih u đubre, a realno nam ne trebaju. Često su to dotrajale stvari, aparati i nameštaj koji je nekada bio od vrednosti ili se radilo o poklonu. Selidba je vreme da se o budućnosti takvih stvari donese odluka.

Agencija Moja selidba je profesionalna agencija koja godišnje odradi 2000 + selidbi, tako da vam može pomoći tokom selidbe na više načina. Najpre vam može pomoći u fazi pakovanja stvari za selidbu kroz angažovanje radnika i pri nabavljanju kutija za pakovanje stvari. Zatim oko odvoženja starih stvari na deponuju ili kroz iznajmljivanje magacinskog prostora za stvari koje vam trenutno ne trebaju. I na kraju, najbitnije, za prevoženje vaših stvari u novi dom.

Jedna vredna agencija rešava nekoliko važnih problema i znatno skraćuje vreme selidbe.