TORTA OD GREJPFRUTA

Odličan predlog za pretople letnje dane je ova fantastična torta od grejpfruta, koja će vas, budite ubeđeni u to, osvežiti mnogo bolje nego bilo koji sladoled!

torta od grejpfruta

Sastojci:

ZA TESTO:
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika brašna
2 kašike čokolade u prahu
na vrh noža soli
ZA NADEV:
4 jaja
175 grama šećera
1 kesica želatina
60 grama brašna
pola litra mleka
15 grama maslaca
2 decilitra pavlake za mućenje šlaga
1 kesica vanilin šećera
kora i sok 1 grejpfruta (žutog ili crvenog)

Način pripreme:

Umutite jaja sa šećerom u gustu masu, pa dodajte brašno i čokoladu u prahu. Sve pažljivo izmešajte i stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta. Izvadite koru, posle nekoliko trenutaka pažljivo odvojite od papira i ostavite da se dobro ohladi.

U međuvremenu umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilin šećer i brašno. Sve pažljivo izmešajte i razredite mlekom. Sipajte u lončić za kuvanje mleka i kuvajte dok se krem ne zgusne. Pri kraju kuvanja dodajte želatin otopljen u hladnoj vodi i sve dobro izmešajte. Na kraju stavite i maslac, pa ostavite da se krem dobro ohladi. Umutite pavlaku, odvojite 1/3, a ostatak spojite muteći mikserom sa kuvanim kremom. Na kraju dodajte i sok od grejpfruta.

Stavite oko pečene kore okrugli graničnik, pa sipajte krem i poravnajte. Stavite tortu u frižider da se krem stegne. Posle najmanje dva sata provedena u frižideru izvadite tortu, uklonite graničnik i prekrijte šlagom.

Prijatno!