ZLATNI ROLAT

Šampionski na samom vrhu, zlatni rolat se tamo nalazi s razlogom. Zahtevan i bogat sastojcima kakav jeste, vreme koje se provede u pravljenju ovog čuda od svečanog predjela isplati se kroz svaki zalogaj.

zlatni rolat

Sastojci:

500 grama brašna
2 skuvane šargarepe
2 dimljene kobasice
150 grama lenti dimljene slanine
4 jaja
200 mililitara kiselog mleka
200 grama sira
70 grama putera
150 grama kačkavalja
4 kisela krastavca
100 grama majoneza
500 mililitara mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Kobasice, slaninu, kisele krastavce i šargarepe isečemo na sitne kocke. Krupno izrendamo kačkavalj. U šerpu, na šporetu, stavimo puter i sipamo mleko. Kada se mleko zagreje dodamo ga u sud sa brašnom i promešamo varjačom. Dodamo jaja, posolimo i umesimo testo rukom.

Kuvarski papir kojim smo obložili tepsiju namažemo uljem. U tepsiju nanesemo testo za rolat. Pečemo 30 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Izvadimo koru iz tepsije i zajedno sa papirom uvijemo je u vlažnu kuhinjsku krpu.

U sud sitno izrendamo sir. Dodamo pavlaku i izmutimo mikserom. Zatim dodamo isečene kobasice, šargarepe, kisele krastavce, slaninu, 50 grama rendanog kačkavalja i mešamo dok se fil ne sjedini. Filom premažemo omekšalu koru. Pomoću krpe uvijemo koru u rolat. Premažemo rolat majonezom, a zatim na rolat nanesemo preostali rendan kačkavalj i isečemo na parčiće, posle čega je rolat spreman za posluživanje.

Prijatno!