ĆUFTE U KARI SOSU

Za sve ljubitelje mesa imamo odličan predlog za ručak, a to su ćufte u kari sosu. Naizgled nespojivo kombinovanje mesnih kuglica sa ovih prostora i sosa koji miriše na Orijent u ovom slučaju se savršeno isplati.

ćufte kari

Sastojci:

500 grama mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 jabuka
6 kašika brašna
50 grama margarina
1 jaje
300 mililitara mleka
pola kašičice mlevene crvene paprike
1 kašičica karija
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U veći sud stavimo mleveno meso i crvenu mlevenu papriku. Zatim u sud krupno izrendamo jednu glavicu crnog luka. Posolimo, pobiberimo, dodamo jaje, 3 kašike brašna i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini. Drugu glavicu crnog luka isečemo na četvrtine i izmiksamo u blenderu.

Jabuku isečemo na parčad. Parčad jabuke oljuštimo i isečemo na sitne kocke. Izmiksan luk pržimo u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodamo parčad jabuke. Pomoću dve kašike formiramo ćufte i stavimo da se kuvaju u šerpu sa provrelom vodom.

Kada parčad jabuke omekšaju, u šerpu dodamo kari, preostale 3 kašike brašna, mleko i mešamo varjačom. Vodu u kojoj se kuvaju ćufte posolimo. Dve kutlače vode dodamo u šerpu sa kari sosom i promešamo. Kada isplivaju na površinu vadimo ćufte rešetkastom kašikom i dodamo ih u šerpu sa kari sosom. Dodamo još 2 kutlače vode u kojoj su se kuvale ćufte i ostavimo sadržinu da se kuva desetak minuta.

Gotove ćufte u kari sosu možemo servirati uz prethodno pripremljen obareni pirinač.

Prijatno!