EVO ČEMU SLUŽI!

Džep na farmerkama je nastao prvi put u 19. veku i bio je dizajniran sa posebnom namenom.

 

Na mnogim teksas farmerkama postoji onaj mali džep koji se nalazi unutar desnog velikog prednjeg džepa. To svi znamo, ali da li znate čemu on služi i koja je njegova namena?

džep na farmerkama

Svojevremeno se Stiv Džobs našalio da je taj džep napravljen sa namerom da se u njemu nosi ajpod. Dobro, znamo da nije zbog toga, s obzirom na vreme kada su napravljene prve farmerke a kada prvi ajped.

Ali pravi odgovor je znao osnivač kompanije Levi Štraus. U njegovoj izjavi stoji da je džepić sa prednje strane napravljen krajem 19. veka i da je imao određenu namenu.

Tokom zlatne groznice kauboji su džepne satove nosili u prslucima i zbog toga su ih često gubili ili bi ih oštetili. Proizvođač najčuvenijih farmerki je tada došao na ideju da napravi džep koji će moći da sačuva ručne satove, pa je tako nastao mali džep koji se nalazi unutar velikog.

Ovo je bilo najbolje mesto na koje su kauboji mogli da stave svoj sat da se ne ošteti, da ga ne izgube a da im bude na dohvat ruke.

Postoji još nekoliko teorija u vezi sa tim zašto je čuveni mali džep napravljen. Neki tvrde da su tokom zlatne groznice ljudi upravo u tim džepovima čuvali zlatne novčiće, a Riki Grinhit koji je ranije radio u „Levisu“, tvrdi da su to, u šali ili ne, nazivali džepom za kondome.