NE NIKAKO!

Mleko u kombinaciji sa pojedinim namirnicama može da izazove više štete nego koristi. Proverite da li volite mleko da popijete baš sa nekom od njih.

 

Mleko je zdrav, ali vrlo kompleksan napitak koji ne treba konzumirati sa nekim proizvodima. Mleko u kombinaciji sa pojedinim namirnicama može da izazove više štete nego koristi.

mleko u kombinaciji

Kafa

Pijete li kafu da se razbudite i osvežite? Ukoliko je tako, odustanite od kapućina i kafe sa mlekom jer proteini neutrališu kofein. Zato ujutru sipajte sebi espreso, a piće sa dodatkom mleka uzimajte samo ako želite da se zadovoljite svojim omiljenim ukusom.

Čaj

Mleko takođe smanjuje okrepljujuće dejstvo čaja, kao i antioksidativnu funkciju, tako da dobijate manje koristi nego što biste mogli.

Pecivo

Mnogima je pecivo sa mlekom omiljeni doručak. Međutim, pekarski proizvodi sadrže fitate – supstance koje ometaju apsorpciju kalcijuma. Dakle, ako ih kombinujete sa mlekom, nećete dobiti ovu korisnu supstancu.

Biogast kapi protiv helikobaktera i gastritisa

Plodovi mora

Dva veoma različita izvora proteina se ne mešaju dobro i donose više štete nego koristi. Ovo je pravi udarac za bubrege i stomak, pa ako odlučite da večerate salatu sa škampima, ne bi trebalo da kasnije pijete mleko.

Pravilo da se dve različite vrste proteina ne kombinuju važi i za meso. Dakle, ako želite da dinstate piletinu, onda je bolje da odložite pavlaku – proizvodi od kiselog mleka su mnogo bolji za ovaj recept.

Povrće

Svaka druga odrasla osoba pati od blagog stepena nedostatka laktoze – nedostatka enzima potrebnog za razgradnju mlečnog šećera. Obično se to ne manifestuje na bilo koji način, ali ako pijete mleko sa hranom koja izaziva stvaranje gasova, onda se ne može izbeći nadimanje i dijareja. Dakle, ako jedete sveže povrće, nikada ga ne kombinujte sa mlekom!

Izvor: Ženski magazin