EVO REŠENJA!

Interesantan način da brzo rešite Rubikovu kocku i impresionirate sve prijatelje.

 

Da li ste ikada pokušali da rešite Rubikovu kocku? Možda ste uspeli da završite jednu stranu pre nego što ste se izgubili. Ove igračke frustrirale su mnoge otkako su prvi put viđene na policama još davne 1977. godine. Na sreću, postoji jednostavno rešenje za rešavanje bilo koje Rubikove kocke – i to korišćenjem aplikacije za pametne telefone.

rubikovu kocku

Dakle, evo kako da koristite aplikaciju za iPhone ili Android da biste rešili svoju Rubikovu kocku. Uz samo malo sreće, možda ćete naučiti da je rešavate i sami.

Prvi korak ka rešavanju Rubikove kocke sa vašim iPhone ili Android uređajem je preuzimanje aplikacije ASolver. Ova aplikacija koristi vašu kameru da snimi Rubikovu kocku ili neke druge kocke kao što je 4×4 ili Megaminx kocka. Zatim pronalazi trenutni obrazac i vodi vas kroz rešenje.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje. Postoji, naravno, nekoliko drugih u svakoj prodavnici aplikacija, ali ova je dostupna na obe platforme i trenutno deluje da je najbolja.

Nakon što preuzmete aplikaciju, izaberite veličinu kocke. Najčešća kocka je 3×3. Ovo je veličina tipične Rubikove kocke i drugih popularnih rimejkova. Aplikacija će uglavnom sve dalje uraditi, odnosno namestiti automatski, tako da jedino ostaje da slikate kocku svojom kamerom.

Aplikacija zatim pravi obrazac i algoritam za rešavanje.

Evo kako to izgleda u praksi.

Sve što ostaje je da pratite instrukcije koje vam daje aplikacija i rešićete kocku za svega nekoliko minuta.

Oni koji to pogrešno urade verovatno će napraviti jednu od dve uobičajene greške. Ili će napraviti pogrešan potez (kao što je okretanje kocke u suprotnom smeru umesto u smeru kazaljke na satu), ili će pomeriti kocku da bi stranice okrenuli u drugom pravcu. Ako izbegnete ove dve greške, dobićete rešenu kocku.