PRONAĐENO U KOLIMA

Najneobičnija situacija sa srećnim ishodom dogodila se prošle godine u SAD kada je korisnik Uber transportne mreže zaboravio na svog nećaka.

 

Uber je i ove godine objavio listu izgubljenih i pronađenih stvari koje su njihovi partneri vozači pronašli u svojim vozilima tokom 2021. Perike za kosu, zlatni zubi, pumpe za dojenje i mnogi drugi jedinstveni predmeti su pronađeni i vraćeni korisnicima. Najneobičnija situacija sa srećnim ishodom dogodila se prošle godine u SAD kada je korisnik Ubera zaboravio na svog nećaka.

uber

Predmet koji su Uberovi partnerski vozači najčešće nalazili u svojim vozilima su ključevi. Pronađeno je čak 4.502 – od onih za stanove i kuće do ključeva od automobila.

Vlasnici Toyote i Honde su se pokazali kao najzaboravniji, ali su vozači Ubera takođe pronašli ključeve vozila luksuznih brendova, kao što su Jaguar, Ferrari ili Lamborghini.

Tokio ponovo prednjači po zaboravnosti korisnika Ubera. Kao i prethodne godine, korisnici su izgubili najviše stvari u vozilima u najvećem japanskom gradu. Odmah iza japanske prestonice je Beč kao „najzaboravniji“ grad u Evropi, dok su gradovi iz našeg susedstva, Zagreb i Split, u sredini tabele.

Najmanje je verovatno da će korisnici u Cirihu izgubiti predmete u vozilima.

Kada su brendovi u pitanju, korisnici u SAD najčešće napuštaju zaboravljaju elektronske uređaje marki Apple i Samsung, a odmah iza njih su modni predmeti brendova Gucci i Louis Vuitton.

Osim stvari, korisnici Ubera su zaboravljali i novac, a iznosi su se kretali od svega nekoliko kovanica do čak 5.000 dolara.

Kako prijaviti izgubljenu stavku u Uberu?

Sledeći put kada budete koristili Uber, uverite se da imate sve svoje stvari sa sobom pre nego što izađete iz vozila, kako neke od vaših stvari ne bi dospeli na listu za 2022.

Ali ako se to ipak desi i sutradan se probudite i shvatite da ste nešto zaboravili u vozilu, najbolji način da prijavite izgubljenu stvar je da kontaktirate Uberovog partnera-vozača.

Evo i kako: za početak u aplikaciji odaberite rubriku Vaše vožnje i izaberite vožnju tokom koje ste nešto izgubili, zatim kliknite na Izgubljeni predmeti i Kontaktirajte vozača u slučaju gubitka predmeta.

Na dnu ekrana unesite broj mobilnog telefona koji želite da kontaktira vaš Uber partner vozač, a ako ste izgubili mobilni telefon, unesite broj od prijatelja. Nakon potvrde vašeg broja, aplikacija će vas automatski povezati sa vašim vozačem.

Ako vozač potvrdi da je pronašao vašu stvar, dogovorite se o vremenu i mestu da preuzmete svoju stvar. Ako vaš vozač ne odgovori, ostavite detaljnu govornu poruku u kojoj se opisuje izgubljeni predmet i na koji način vozač može kasnije da vas kontaktira.

Izvor: Poslovni.hr