PRIJAVA U ISTOM MOMENTU

Ukoliko nestane neko dete ili punoletna osoba, građani putem aplikacije „Nestali Srbija“ mogu odmah da reaguju.

 

Kako bi pomogli u pronalasku nestalih osoba, Centar za nestalu i zlostavljanu decu pokrenuo je mobilnu aplikaciju „Nestali Srbija“ koja je dostupna na IOS, Huawei i Android platformama i koja nakon instalacije obaveštava korisnike o ljudima za kojima se traga.

nestali srbija

Dok se čeka „Amber alert“ sistem koji podrazumeva poseban način obaveštavanja javnosti u slučaju nestanka deteta, a koji još nije uveden u Srbiji, građanima je dostupna nova apikacija „Nestali Srbija“, koja bi trebalo da pomogne u potrazi.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić, rekao je da je vrlo bitno da ukoliko nestane neko dete ili punoletna osoba, građani mogu odmah da reaguju.

Uključite obaveštenja i možete dobiti potpunu informaciju vazano za nestalu osobu. Ukoliko i prepoznate osobu, ali niste sigurni, možete pogleati fotografiju nestalog lica. Hajde da budemo društveno odgovorini i da pomažemo porodicama nestalih. Ovo je jedan vrlo važan segment u potrazi za nestalim licima – poručio je Jurić.

U onlajn registru trenutno je zavedeno 176 osoba za kojima se traga. Ispod slike nestale osobe stoji ime i prezime, pol, godina rođenja, kao i opcija da ako korisnik prepozna neku osobu ostavi informacije o njoj. Ukoliko neko od građana bude došao u situaciju da traga za nekim, nakon što to prijavi policiji, na istoj aplikaciji može oglasiti nestalu osobu.

Kako stoji u opisu aplikacije, u okviru Registra nestalih Centar pruža besplatnu psihološku podršku porodicama koje trenutno prolaze kroz težak period.