UKUSNO I TAČKA

Ruski rebrendirani Mekdonalds privukao je veliku pažnju Rusa i prodao gotovo 120.000 hamburgera na dan otvaranja u Moskvi, srušivši sve prethodne rekorde.

 

Prva poslovnica ruske verzije lanca restorana pod imenom „Ukusno i tačka“ (Vkusno & Tochka), odnosno ruski Mekdonalds, otvorila se u Moskvi pre desetak dana nakon što je američki lanac brze hrane napustio zemlju i prodao svoju imovinu u Rusiji. Od tada je otvoreno oko 50 restorana u glavnom gradu Rusije i okolini.

ruski mekdonalds

Ruski rebrendirani Mekdonalds privukao je veliku pažnju Rusa i prodato je gotovo 120.000 hamburgera na dan otvaranja u Moskvi, srušivši sve prethodne rekorde pre nego što je američki lanac napustio zemlju, javlja „Daily Mail“.

„Prvog dana prodali smo gotovo 120.000 hamburgera. Nikad nismo videli takav dnevni promet tokom čitavog vremena rada Mekdonaldsa u Rusiji“, rekao je izvršni direktor Oleg Paroev. Dodaje da ne očekuje da će takva potražnja za burgerima potrajati, ali da im je cilj da otvore restorane na što više lokacija i da dobro posluju.

Priznao je da je izazov zameniti neke sastojke i naći dobavljače. Iako 99 odsto proizvoda dolazi od ruskih dobavljača, Paroev je rekao da je „značajan postotak“ sastojaka nabavljen u inostranstvu, što je komplikovan proces zbog sankcija.

„Trenutno tražimo novog dobavljača pića jer Koka-kola iscrpljuje svoje zalihe u Rusiji“, rekao je. Nova firma odlučna je da zadrži kvalitet proizvoda, ali Paroev napominje da je izazov zadržati poznati ukus Mekdonaldsove hrane.

„Naši gosti će se navići na novo ime i shvatiti da više nisu na ‘Meku’ nego na ‘Tački'“, zaključuje Oleg.

Novi logotip, šemu boja i pakovanje, lišeni svih Mekdonaldsovih brendova, dočekalo je hiljade ljudi koji su došli na glavno otvorenje kompanije „Ukusno i točka“ na Puškinovom trgu u Moskvi jer je nova kompanija izgubila pravo na zaštitne znakove i intelektualno vlasništvo američke grupe.

Novi vlasnik je Aleksander Govor, koji je od 2015. godine držao Mekdonaldsovu licencu za 25 restorana u Sibiru. Iz firme napominju da se zapošljavanje nastavlja.

Izvor: Index.hr