ODBIJA BOLESTI

Alkalna voda ima bazni sastav, veći od 7 pH vrednosti, što joj omogućava da bolesti drži podalje od onih koji je svakodnevno konzumiraju. Jednostavno se pravi i njom se kiselost organizma svodi na minimum, a ujedno jača imunitet.

 

PH, ili potencijalni vodonik, raspona je od nule do četrnaest, gde se vrednost 7 smatra neutralnom sredinom. Kiselina je supstanca čiji je pH manji od 7, dok bazna ili alkalna supstanca ima pH veći od 7.

alkalna voda

Voda iz česme je obično mešavina hlora, antibiotika, hormona i drugih metala koji ulaze direktno u naš organizam.

Nečista voda može da izazove oslabljen imuni sistem i niz drugih bolesti koje se javljaju kada je imunitet slab i ranjiv.

Mnogo puta naš organizam postaje suviše kiseo, osećamo nizak nivo energije, umor, probleme sa probavom, povećanje težine i druge nuspojave koje se mogu potpuno izbeći samo pijenjem čiste vode i konzumiranjem svežeg voća i povrća koji imaju uravnotežen odnos kiseline i baze.

Važnost alkalnosti

Oduvek je poznato da hrana može da odredi naše ukupne pH vrednosti. Nemački doktor Oto Varburg koji je 1931. dobio Nobelovu nagradu iz medicine otkrio je da do 95 odsto svih vrsta karcinoma ima kiselo okruženje kao uzrok koji stoji iza njih. On je takođe pokazao da rak ne može da napreduje u alkalnom okruženju gde je pH vrednost 7,36 ili više.

On je pre skoro jednog veka tvrdio da acidoza (višak kiselosti) nije povezana samo sa razvojem raka, već može da izazove i druge bolesti kao što su osteoporoza, dijabetes, srčane bolesti i skoro sve druge hronične bolesti od kojih pati savremeni čovek.

Petominutni recept – detoksikujuća limunova voda

Sastojci:

1 limun
1/2 krastavca
1/4 korena đumbira
1/2 šolje listova nane

Način pripreme:

Ogulite jednu četvrtinu manjeg korena đumbira pre nego što ga isečete. Istružite ili narežite sve sastojke i dodajte im vodu. Ako želite da iskoristite najbolje iz svih sastojaka, ne bacajte ih odmah nakon jedne upotrebe. Generalno, oni mogu trajati oko tri dana ako nastavite da im dodajete novu vodu svaki dan. Napitak popijte odmah ujutru, na prazan stomak, kako bi ste dobili optimalne rezultate.

Kako „radi“ ovaj napitak?

Limun je dobro poznat po svojim svojstvima kojima doprinosi pH balansiranju. Iako ima potpuno kiseo ukus, limun je alkalno voće i zbog toga pomaže telu da održi pH ravnotežu. On je moćno dezinfekciono i antibakterijsko voće koje pomaže u lečenju mnogih stanja, pošto alkalizuje čitav organizam, odbija slobodne radikale i sprečava pojavu bolesti.