SRBIN ŠAMPION

Goran Abramović je prvo mesto osvojio u najtežoj i najkompleksnijoj kategoriji, u kojoj se prave tradicionalne pice Margarita i Marinara.

 

Nakon fantastičnog plasmana beogradske picerije „Pietra“ na takmičenju „Top 50 Pizza Europe 2022“ u Milanu, u ugostiteljskim krugovima munjevito je odjeknula vest da je Goran Abramović postao svetski šampion na takmičenju pica majstora u Napulju „Campionato Mondiale del Pizzaiuolo“.

goran abramović

Abramović je prvo mesto osvojio u najtežoj i najkompleksnijoj kategoriji S.T.G, u kojoj se prave tradicionalne pice Margarita i Marinara.

Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je preko 1.000 pica majstora iz celog sveta uključujući i domaćine iz Napulja, Palerma, Milana i mnogih drugih italijanskih gradova, a Goran je odneo ubedljivu pobedu i zvanično postao svetski šampion.

U Beograd je stiglo zlato čiji će sjaj usmeravati sve prave ljubitelje ka najboljioj svetskoj napoletani.

Goran je već trideset godina pica majstor sa zavidnim iskustvom u zemlji i inostranstvu, a trenutno je glavni pizzaiuolo picerije u našem glavnom gradu.

„Neverovatno sam ponosan zbog osvojenog zlata i ostvarenog sna, kao i na ceo tim iz picerije Pietra koji mi je pružio ogromnu podršku. Svetsko zlato nije samo nagrada, već i obaveza da istrajemo u kvalitetu i budemo još bolji“ – rekao nam je novi svetski šampion Goran Abramović.