NIŠTA LAKŠE

Soda bikarbona i sirće odlična su metoda za rešavanje problema odvodnih mušica i za dobro čišćenje sudopere.

 

‘Fanatici’ čišćenja imaju jednostavan način za zaustavljanje dosadnih mušica u odvodu, koje imaju tendenciju nastaniti sudoperu. Svi uživamo u letnjem vremenu, ali jedna stvar koju niko ne voli je količina muva koje se ‘magično’ pojavljuju u toplim danima.

odvodnih mušica

Srećom, postoji jednostavan način za teranje dosadnih stvorenja iz sudopere. I nema potrebe da idete negde i kupujete bilo kakve posebne proizvode kako biste ih se zauvek rešili, jer takav proizvod verovatno već imate kod kuće, prenosi The Sun.

Sofi Hinčlif (32) iz Britanije, dugo je omiljena među kolegama, entuzijastima čišćenja, sa blizu 4,5 miliona pratilaca na Instagramu.

Stručnjakinja za kućne poslove se proslavila pre nekoliko godina raznim kućnim savetima, a sada su njeni obožavaoci počeli posvećeno da prate njene stranice na društvenim mrežama.

Zaljubljenici u čišćenje pitali su je zna li kako da se reše odvodnih mušica jer, prema njima, ništa ne deluje.

Brzo je pratiocima objašnjeno jednostavno rešenje, odnosno jedna tehnika s korišćenjem sode bikarbone, a koja se potom ponavljala u odeljku za komentare.

“Koristili smo sodu bikarbonu, kuhinjsku so i belo sirće. Dve doze preko noći i nestale su, a dovršili smo s malo izbeljivača kada su otišle”, savet je za rešavanje problema s dosadnim muvama.

“Ulijte šoljicu sode bikarbone i šoljicu belog sirćeta, potom začepite rupu i pustite da uzavri”, predlažu neki dodajući da kada prestane ‘vrenje’, ulijete kipuće vode.

Zatim barem jednom nedeljno ponovite postupak sa šoljicom sode i kipuće vode.

Soda bikarbona i sirće odlična su metoda za rešavanje problema odvodnih mušica i za dobro čišćenje sudopere.

Sirće će reagovati sa sodom bikarbonom, uzrokujući penušavnost, a reakcija je ono što će ubiti larve. Ostavite smesu preko noći, a zatim ujutro isperite toplom vodom.

Izvor: 24sata.hr