MAĐARSKA ČOKO TORTA

I ukusna i odlično izgleda, teško joj je odoleti! Mađarska čoko torta najbolja je u vrelim letnjim danima, jer je jednako kremasta i puna višanja, pa njen izbalansiran ukus po visokim temperaturama najviše prija.

mađarska torta

Sastojci:

2 jaja
130 grama šećera
50 grama brašna
50 grama kakaa
200 grama višanja bez koštica
300 mililitara slatke pavlake
1 kesica želatina
200 grama krem sira
250 grama čokolade za kuvanje
30 mililitara ulja

Način pripreme:

U sud za mućenje polupamo jaja, dodamo 70 grama šećera i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodamo polovinu pripremljenog kakaa, brašno i mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Preručimo testo u okrugli kalup obložen kuvarskim papirom. Pečemo 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpicu na šporetu stavimo želatin i sipamo 50 mililitara vode. Kada sadržina provri sklonimo šerpicu sa šporeta.

U sud za mućenje sipamo slatku pavlaku, mutimo mikserom, dodamo preostali šećer i mutimo dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. U šlag dodamo malo želatina i izmutimo mikserom. Preostali želatin dodamo u sud sa krem sirom. Dodamo preostali kakao i promešamo sastojke. Smesu dodamo u sud sa šlagom i izmutimo mikserom. Dodamo višnje i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini.

Fil nanesemo na patišpanj u kalupu. Čokoladu otopimo sa malo ulja. Rastopljenu čokoladu nanesemo na fil u kalupu. Preostalu čokoladu nanesemo na radnu površinu i raširimo. Odstranimo stranični deo kalupa i stavimo u frižider da se torta stegne.

Prijatno!