WHISKEY MUSEUM

Muzej viskija će biti otvoren do 1. decembra 2022, do kada će i svi posetioci moći, po prvi put van Irske, da vide deo postavke iz čuvene Jameson destilerije u Dablinu.

 

U Beogradu je uz odličnu žurku otvoren prvi Muzej viskija u našoj zemlji.

muzej viskija

Muzej je ujedno i bar, a nalazi se u preuređenom prostoru jedne stare dorćolske kuće iz 1888. godine. Za posetu ovom muzeju moraćete da ispunite samo jedan uslov – da ste punoletni – i tura kroz muzej viskija može da počne, uz obaveznu konzumaciju viskija i uz različite čulne senzacije tokom same degustacije. Radno vreme je od podneva do 20 sati, a ture kroz muzej počinju u 13 sati i smenjuju se na svakih sat vremena.

Muzej će biti otvoren do 1. decembra 2022, do kada će i svi posetioci moći, po prvi put van Irske, da vide deo postavke iz čuvene Jameson destilerije u dablinskom Bow Streetu. Kroz Jameson turu vodiće vas stručni vodiči koji će pričati o istoriji viskija, od Mesopotamije do današnjih dana i o samom procesu proizvodnje viskija prema tradiciji čuvene irske destilerije. U okviru muzeja nalazi se i 3D model tri bakarna kazana, takozvana potstila, koji predstavljaju proces trostruke destilacije po čemu je irski viski karakterističan.

Kada završite sa obilaskom muzeja, utiske ćete najlepše sabrati u specijalnom muzejskom baru u kome se prave kokteli i toči čak 25 različitih vrsta viskija. Bašta muzeja i lounge bar rade duže nego sam muzej, do ponoći, odnosno vikendom do jedan sat i u narednom periodu biće mesto za dobre žurke, koktel večeri, radionice irskog plesa, ali i specijalne noćne ture kroz muzej.

Izvor: Vinoifino.rs