NA FUDBALSKOM STADIONU

Restoran „Geranijum“ u Kopenhagenu u Danskoj proglašen je drugu godinu za redom za najbolji restoran na svetu. Nagrada se dodeljuje već 20 godina, a interesantno je da ovu prestižnu nagradu nije osvojio ni jedan restoran van Evrope ili Severne Amerike.

 

Najbolji restoran „Geranijum“ služi sezonski „skandi“ meni koji u svojoj ponudi ne sadrži meso. Nalazi se na osmom spratu nacionalnog fudbalskog stadiona Danske. Restoran je otvoren samo četiri dana u nedelji po ideji glavnog kuvara Ramus Kofeda i suvlasnika Soren Ledet, a cilj je da se održi ravnoteža između posla i života.

geranijum

Restoran „Geranijum“ u Kopenhagenu proglašen je najboljim na planeti na svetskoj dodeli 50 najboljih restorana.

Zvanična ceremonija dodele nagrade održana je na raskošnoj ceremoniji u londonskom Old Billingsgate , viktorijanskoj zgradi koja je nekada bila najveća riblja pijaca na svetu.

Restoranima je dozvoljeno da preuzmu glavnu nagradu samo jednom,a onda ulaze u poseban program „Najbolji od najboljih“.

Članovi te elitne grupe su i restoran iz Kopenhagena „Noma“, kao i njujorški „Eleven Madison Park“, „The Fat Duck“, u blizini Londona, „Osteria Francescana“ u Modeni u Italiji, zatim „Mirazur“ u Mentonu u Francuskoj i mnogi drugi restorani širom sveta.

Nagrada za najbolji restoran sveta dodeljuje se već 20 godina, a interesantno je da ovu prestižnu nagradu nije osvojio ni jedan restoran van Evrope ili Severne Amerike. Većina pobednika je iz Španije, Italije, Francuske, Danske SAD, Velike Britanije.

Izvor: RTS