BORBA PROTIV NAPASTI

Male napasti su uveliko stigle i čovek od njih nema mira. Zato možete kod kuće da napravite sprej protiv komaraca.

 

Srećom, postoje razna sredstva za odbijanje komaraca, kao i razni recepti da se napravi kućni sprej protiv komaraca.

sprej protiv komaraca

Donosimo vam recept koji možete sami da napravite kod kuće, a za koji je potrebno samo tri sastojka i koji se već nalaze u vašem domu.

Sastojci:

jestivo ulje
9-postotno sirće
šampon

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u jednakoj razmeri dok ne dobijete belu penu. Prelijte mešavinu u bočicu sa raspršivačem i slobodno se naprskajte.

Druga opcija je da ovu mešavinu stavite u činije i na mesta u kući na kojima boravite. Mešavina je delotvorna jer sirće odbija komarce, šampon prikriva neugodni miris sirća, a ulje je baza svake kreme i spreja za telo.

Još neke ideje

U prostoru u kojem boravite možete koristiti aromatične lampice ili mirisne štapiće koji će svojim mirisom odbiti komarce. Ulja ili štapići koje koristite treba da budu s mirisom citrusa, cimeta, ružmarina, limunove trave, lavande ili čajevca.

Sredstvo protiv komaraca od ulja čajevca

Oteraće komarce i smiriti već dobijene ubode. Treba pomešati 60 ml ulja čajevca i 140 ml vode. Mešavinu prelijte u bocu s raspršivačem, dobro protresite i poprskajte kožu.

Posadite neven ili lavandu

Ako odlučite da baštu ukrasite cvetovima nevena ili lavande, dobićete i odličnu zaštitu protiv komaraca. Neven i lavanda ispuštaju mirise koji odbijaju komarce, ali i druge leteće napasti, a krema od nevena pomaže da se koža smiri nakon uboda insekata.

Banana

Odlična je za vašu kožu, a komarcima neverovatno odbojna. Uz to što će vas držati sitima, iskoristite koru banane s kojom ćete namazati kožu i oterati komarce.

Izvor: Kurir