NA LEĐIMA JEŽA

Privukao vas je možda miris nečeg reskog, jetkog, ali verujte, ne biste voleli da jašete na leđima ježa.

 

Privukao vas je možda miris nečeg reskog, jetkog, ali verujte, ne biste voleli da jašete na leđima ježa.

na leđima ježa

Već vas žalim jer gledam kako vaša priča počinje od bola, tj. uboda. Nemate objašnjenje za tu ludost? Jahanje na tuđim šiljcima je uvek zaludno ako niste u stanju da držite uzde, posebno kada se oni pružaju u svim pravcima.

Zaboravljate da su jezik oružja ježa crnobele bodlje kao jedan od čuvara vrlina kojima ste vi samo lakrdijaška maska a smetnuli ste s uma i to da se ti isti trnci lako mogu preobraziti u igle za pletenje a onda pletu li pletu.

Zato ako ne želite zbrčkanu zadnjicu, dobro je umotajte i prepustite se besnom ritanju, trzanju i poskakivanju. Ne bojte se! Nećete iskliznuti. Igličasti raonici duboko zaoru.

Ako ste se jednom pak i izvukli, drugi put, ko zna? Srećom pa niste. Vidim kako hodate. Načuljite uši i vi i čućete kako odzvanja vaš hromi hod. Ipak, ako se to desi, drznete se i pokušate ponovo, jež može promeniti položaj te za devet meseci možete očekivati porođajne muke.

Eh, da je samo to. More, teško onom ko mirnog dirne jer taj i ne sluti da će povratak kući biti i okićene njuške. Samo recite, ako ne možete da izdržite… ma hajte, to je samo malo poetskog bockanja i ništa više.