SVAKO IMA PRAVO NA IZBOR

Na pitanje kako pica u pekari na Hvaru može da košta skoro 8.000 dinara, vlasnik govori: „Lepo, može, takav imamo mi biznis-plan…“

 

Pekara na Hvaru privukla je pažnju cenama svojih džambo pica. Vlasnik te pekare je Tom Lekaj, a o cenama pice govorio je njegov brat Marjan Lekaj za hrvatske medije. Rekao je da su u pitanju stare cene i da ovo nije ništa novo.

na hvaru

„Naš cenovnik postoji, lepo piše sve. Ima i skuplje. Vidiš, džambo pica margarita – 320 kuna (5.000 dinara), džambo peperoni – 400 (6.200 dinara), a imaš i ovaj džambo hvarmiks, samo ona ti dođe 480 kuna (7.500 dinara). Idu razni ovi dodaci. Odlična pica“, rekao je Marjan.

„To je naš poslovni model“

Na pitanje kako može pica u pekari da košta skoro 8.000 dinara, Marjan govori: „Lepo, može, takav imamo mi biznis-plan. Ovaj poslovni model naš. Cene slobodno formiraš ti. Ima do mene metar odma druga pekara i pica je po 30 kuna (500 dinara). Onaj komad, znaš. A sto metara dalje još drugi lokal i manja cena – 15 kuna. Ili 20 (oko 300 dinara). Znaš, svaki čovek može da bira, neki biraju svaki put nešto drugo.“

Kaže da 8.000 dinara za picu u pekari nije pljačka i da svako može da bira hoće li je jesti.

„Nije ti pljačka to. Imaš izbor da jedeš. I različite cene. Mi smo u startu imali najskuplje odma. Kod mene je duplo. I nikad problema nije bilo. Dobro, ajde, možda dva odsto nekad. Naši ljudi, neki. Žene. Kaže on, zvaću policiju. Pa šta ima policija s picama?! A ti zovi kad hoćeš. Možeš ti i u restoran fini da ideš. U piceriju da ideš“, kaže Marjan.

Kaže da se niko ne buni na cene

Njihovu picu, kaže, najviše kupuju stranci, a nedavno je jedan čovek s broda kupio 20 džambo pica. Račun ga je izašao 114.000 dinara.

„I niko se ne buni. Možda neki iz Hrvatske koji nisu znali. A svi znaju, uvek sam imao najskuplje kod mene. Pa inače je sve skuplje na Hvaru. Znaš da uvek bude i popust neki za naše ljude“, kaže.

Noćne cene, iza 18 sati, su nešto veće, tako da najskuplja pica košta i preko 8.000 dinara.

Najskuplju džambo picu, hvarmix, kaže Marjan, dvojica ne mogu da pojedu koliko je velika.

„Ali ima tu da se jede dosta, znaš, nije da nema. Dvojica ne mogu da pojedu. Treba i više da dođu da jedu jedan džambo“, ispričao je.

Izvor: Slobodna Dalmacija