MANJI TROŠKOVI, VEĆA PRODUKTIVNOST

Predstavljamo vam pet najčešćih razloga za implementaciju elektronskog sistema evidencije radnog vremena.

 

Radno vreme je sigurno jedan od najvažnijih resursa svake firme i stoga je jako važno da postoji sistem koji nam može omogućiti lak i jednostavan obračun radnih sati. Kontrola radnog vremena zaposlenih pozitivno utiče na smanjenje troškova poslovanja i povećanje produktivnosti Vaše firme.

radnog vremena

U slučajevima ručnog upisivanja dolazaka na posao, kašnjenja, pauza… neminovno je da će doći do propusta zbog velikog uticaja ljudskog faktora. Takvi propusti mogu prouzrokovati velike gubitke i stvoriti nepotrebnu tenziju među zaposlenima, pogotovo ako se greške dešavaju u dužem vremenskom periodu.

Evo 5 najčešćih razloga za implementaciju elektronskog sistema evidencije radnog vremena.

  1. Rešite se papirologije

Nova dokumenta o zapošljavanju i vremenske kartice predstavljaju papirologiju koja se nagomila na Vašem stolu u roku od nekoliko dana. Neretko ovu dokumentaciju treba pregledati u kratkom roku da bi se zaposlenima isplatila zarada, a pri tome se ne sme napraviti greška koja bi oštetila kompaniju ili zaposlenog. Zbog toga su pojedini zaposleni ili čitava HR odeljenja uvek pod pritiskom da što brže završe obračune radnih sati. Automatizovani sistem evidencije će eliminsati gomilu nepotrebnih papira, a tačni i uvek aktuelni podaci kojima je moguće pristupiti odmah će ukloniti nepotreban stres u poslovanju kompanije.

papirologija

  1. Izbegnite ljudske greške

Čak i najpažljiviji zaposleni mogu napraviti jednostavnu grešku u evidenciji i računanju radnog vremena. Ta greška, svejedno da li je namerna ili slučajna, može da proizvede gubitke pri računanju radnih sati i sumnju u tačan obračun. Zaposleni gube poverenje u svoju kompaniju i manje su motivisani u ispunjavanju svojih radnih obaveza. Ručna upisivanja su nepouzdana i komplikovanija za praćenje u odnosu na automatizovani sistem kojim će se uticaj ljudskog faktora svesti na minimum.

  1. Fokusirajte se na druge zadatke

Osoblje koje radi u ljudskim resursima (HR odeljenjima) provodi mnogo vremena obračunavajući ručno radne sate za svakog zaposlenog. Takođe, zbog preopterećenosti, zamora i nagomilavanja obaveza često se dešavaju i neželjene greške pri obračunu. Ulaganjem u automatizovan sistem zaposleni u HR odeljenju svoje znanje i stručnost mogu iskoristiti produktivnije, na drugim radnim zadacima koji će unaprediti poslovanje Vaše kompanije.

hr radno vreme

  1. Smanjite Vaše troškove

Efikasno upravljanje radnim vremenom Vam omogućava jednostavno smanjenje troškova poslovanja. Bez obzira čime se Vaša firma bavi, sa automatizovanim sistemom evidencije radnog vremena možete lako i efikasno obračunati radno vreme. Imajte u vidu da se automatska evidencija radnog vremena sad može obavljati u svim situacijama: u samoj firmi, pri radu od kuće, pri terenskom radu …

  1. Povećajte produktivnost

Elektronski obračun radnog vremena omogućiće Vašoj kompaniji da poveća produktivnost i efikasnost u poslovanju usled povećanja radne discipline, smanjenja kašnjenja i neopravdanih odsustava sa posla, a pri tome neće biti narušeno zadovoljstvo radnika i biće uveden red u jedan od najosetljivijih segmenata funkcionisanja svake firme. Zaposleni imaju jasan uvid u spisak njihovih dolazaka i odlazaka i tačan broj sati provedenih na radnom mestu. Precizni i jasni izveštaji o radnom vremenu doprineće tačnom obračunu radnih sati i prekovremenog rada, što kod velikog broja zaposlenih povećava motivaciju znajući da će svaki radni sat biti adekvatno obračunat.

novac radno vreme