SKORO SAVRŠEN LOPOVLUK

Nakon devetomesečne potere, konačno su dolijali kradljivci koji su iz restorana Atrio u Španiji ukrali vina u vrednosti od 1,6 miliona evra.

 

Nakon potere koja je trajala devet meseci, uhvaćeni su kradljivci koji su iz restorana Atrio u Španiji ukrali vina u vrednosti od 1,6 miliona evra.

kradljivci vina

Par koji je prošle godine ukrao čuvena vina u vrednosti od 1.6 miliona evra iz restorana Atrio u Španiji uhapšen je na granici Crne Gore i Hrvatske, prenosi Dekanter.

Krađa u gradu Kaseres u Španiji prošle godine privukla je veliku pažnju medija, što zbog novčane vrednosti ukradenog vina, što zbog činjenice da 45 otuđenih boca pripada nekim od najslavnijih berbi u istoriji, uključujući i izuzetno vrednu etiketu Chateau D’Yquem 1806 i veći broj boca vina Domaine de la Romanee Conti. Suvlasnik restorana Atrio, Hoze Polo, čak je javno uputio poziv lopovima da je spreman da otkupi vina od njih kako bi obnovio legendarni vinski podrum ovog lokala ovenčanog dvema Mišlenovim zvezdicama.

Par je ovu krađu brižljivo planirao i sproveo bez greške. Kako je prenela španska policija, par – 29-godišnja Meksikanka i njen partner rumunsko-holandskog porekla – tri puta su posetili restoran radi izviđanja i pripreme, da bi ključne večeri, nakon večere, lepa Meksikanka, bivša učesnica nadmetanja za mis, zamolila osoblje da joj pripremi hranu nakon zatvaranja kuhinje. Za to vreme, njen partner je, koristeći glavni ključ koji je ukrao još ranije, ušao u vinski podrum i izneo preskupa vina u tri velika ranca.

Evropske policije devet meseci su tragale za drskim parom, koji je uhvaćen ovih dana na jadranskoj obali.

– Nakon složene istrage u Španiji i drugim zemljama, policajci su uspeli da identifikuju dvoje osumnjičenih čije se delovanje odlikovalo profesionalizmom, specijalizovanošću za ovaj tip krađa i savršenim planiranjem – naveli su predstavnici španske policije, dodavši, nažalost, da ukradeno vino još uvek nije pronađeno.

Izvor: Vinoifino.rs