Podeli dobar sadržaj sa prijateljima:

TIKTOK MUSIC

S obzirom na činjenicu da je muzika tako važan deo društvene mreže TikTok, uopšte nije iznenađujuće što kompanija „Bajt Dens“ razvija aplikaciju za striming muzike.

 

„Bajt Dens“ je u maju registrovao naziv TikTok Music, a nova aplikacija za striming omogućiće korisnicima da kupuju, slušaju, dele i preuzimaju muziku. Takođe, korisnici će moći da kreiraju, dele i preporučuju plejliste ili komentarišu, a biće omogućen i audio i video sadržaj uživo.

tiktok striming

Poznato je da kompanija „Bajt Dens“ već ima iskustva sa strimingom muzike, jer je 2020. pokrenula aplikaciju za strimovanje muzike „Resso“ u Indiji, Brazilu i Indoneziji. „Resso“ ima neke od gore navedenih funkcija povezanih sa aplikacijom TikTok Music, kao što je mogućnost kreiranja liste pesama, deljenja pesama na društvenim medijima i interakcije sa zajednicom koja koristi aplikaciju.

Pored toga, „Bajt Dens“ čak koristi TikTok da natera korisnike da koriste „Resso“. Aplikacija TikTok u Brazilu ima dugme koje preusmerava korisnike na Resso kako bi mogli da slušaju punu verziju pesme koja ih zanima. Ovaj potez pomaže zadržavanju korisnika u „Bajt Denosovom“ ekosistemu.

„Resso“ je imao više od 40 miliona korisnika mesečno u Indiji, Brazilu i Indoneziji do novembra 2021. godine, a taj broj je danas još veći. Ranije ove godine, objavljeno je da je broj aktivnih korisnika aplikacije porastao za 304 odsto između januara 2021. i januara 2022. samo u Indiji, dok je „Spotifaj“ zabeležio rast od 38 odsto u toj zemlji tokom istog perioda.

Trenutno se ne zna da li će „Bajt Dens“ razvijati TikTok Music na istoj osnovi kao „Resso“ ili će ponuditi nešto sasvim novo.

Podeli dobar sadržaj sa prijateljima: