PORAST VREDNOSTI KRIPTOVALUTE

Bitcoin je prešao granicu od 20.000 dolara, dok je za to vreme američki dolar značajno pao.

 

Vrednost bitcoina pre samo par dana iznosila je 18.540 dolara. U međuvremenu, vrednost bitcoina porasla je za više od 9 odsto i trenutno iznosi 21.254 dolara. Ta vrednost predstavlja dvonedeljni maksimum. Ako se vrednost zadrži to će biti dnevni procentualni porast najveći od kraja februara.

dolar bitcoin

Vrednost ether-a, porasla je za oko 5 odsto i dostigla tronedeljni maksimum od 1.746 dolara.

Oni koji se bave analizom tržišta navode da nema posebnog oduševljenja osim širokog optimističnog raspoloženja koje je predvođeno padom dolara i pojačanim pozitivnim pomacima u globalnim akcijama.

Markus Sotiriou, tržišni analitičar, pripisao je uspon bitcoina optimizmu da bi Sjedinjene Države mogle izvesti još jedan pad inflacije sledeće nedelje. Obično se očekuje da će takav pad podržati sredstva kao što su kriptovalute koje dobro funkcionišu kada tržišta imaju optimističan budućnost.

Ako kriptovalute zadrže svoje vrednosti do zatvaranja nedelje, bitcoin bi mogao da zabeleži drugi nedeljni porast zaredom. To bi bila i najbolja nedelja za period od mesec dana.

Nestabilnost ether-a je mozda posledica nadogradnje softvera. Naime, ether će uskoro biti podvrgnut velikoj nadogradnji softvera. Ta nadogradnja će omogućiti manju količine energije koja je potrebna za stvaranje novih novčića i obavljanje transakcija.

Ether treba da se spoji sa zasebnim blockchain-om. Tako će radikalno promeniti način na koji obrađuje transakcije i način na koji se kreiraju novi ether tokeni.

Predviđeno „spajanje“ je planirano između 10. i 20. septembra.