ZA SKORO MILION DOLARA

Francuski kolekcionar stavio je na aukciju konzole, njih oko 2.400 različitih – od standardnog do specijalnih izdanja, pa sve do varijacija koje nikada nisu zvanično bile na prodaji – po ceni od 984.000 evra, ili oko milion američkih dolara.

 

Licitacija je postavljena na francuskom eBay-u i uočio ju je Consolevariations.com. Postavljena je od strane osobe koja se potpisuje kao Kaori30 i nudi „od prve do poslednje“ konzole, brojne igre za njih i gomilu zabavnih statua i drugih video snimaka kolekcionarske igre.

konzole

Iako opcija za „kupovinu“ od približno milion evra deluje kao nedostižno za vaš budžet, fotografije i snimci vlasnikove kolekcije više su nego vredne pogleda.

U snimku ispod možete videti njegovu kolekciju samo Sega konzola:

Kaori30 je objasnio da je počeo da sakuplja konzole još ranih 90-ih godina, a put do ove trenutne kolekcije imao je neke uspone i padove, pogotovo kada je na prelazu decenija morao da proda celu svoju kolekciju.

Zatim je nastavio da ih skuplja od dvehiljaditih pa sve do 2011. godine kada je stao zbog nedostatka vremena i poteškoća da pronađe retke primerke. Ali, kao što smo rekli, put vlasnika kolekcije bio je pun padova i uspona.

Pre četiri godine „vratio se u igru“ nakon posete Tokiju gde je nabavio skoro sve što je prethodno prodao. To je preokret koji ga dovodi do kolekcije većine konzola ikada napravljenih na jednom mestu. I to je prizor za posmatranje.

Kako kaže u opisu aukcije, ne veruje da je više moguće pronaći neke od ovih artikala, čak i ako neko ima finansijskih sredstava. Takođe sugeriše da bi njegova zapanjujuća kolekcija mogla biti dobra za muzej.

Izvor: Telegraf.rs