PET XL

Kinesko tržište je rezervisano za brojne modele automobila koji u Evropi ili u ostatku sveta nisu dostupni. Jedan Kinez je tako napravio najširi automobil na svetu od Volkswagen modela Lamando.

 

Tako Volkswagen u Kini prodaje „lamando L“, sportskiju verziju tamošnje „jette“, kao što je „arteon“ atraktivnije izdanje „passta“.

najširi automobil

„Lamando“ se promoviše kao veoma komforno porodično vozilo, ali je jedan Kinez mislio da to nije dovoljno. Zato se odlučio na preradu da bi dobio svojevrsno XL izdanje. U stvari, radi se o povećanju na 5XL, što mu je sada i zvanično ime. I da, ovaj automobil zaista postoji, a to potvrđuju i brojni snimci.

Automobil je proširen na jednom boku, ali je zadržana simetričnost. Jedino otvoreno pitanje je kako je koncipiran pogon.

Sudeći po brzini kojom se kreće, to poglavlje nije u potpunosti apsolvirano. Zanimljivo je da je automobil rastao isključivo u širinu, i to gotovo dvostruko. Sa startnih 1.831 mm širina automobila je narasla na nepuna tri metra.

Pogled u kabinu otkriva dodatna sedišta, pa je sada kapacitet kabine osam osoba. Vlasnik tvrdi da bez ikakvih problema u kabinu stane i deset osoba. Mora se priznati da je modifikacija izvedena vrlo kvalitetno. Čovek bi pomislio da je „lamano 5XL“ stigao direktno iz fabrike.

Izvor: Index.hr