ZNACI SMANJENOG HOLESTEROLA

Nizak holesterol može da dovede do brojnih znakova upozorenja koji skriveno pokazuju da ovaj parametar u krvi nije na dovoljno visokom nivou.

 

Osim visokog holesterola, koji je jedan od ozbiljnih zdravstvenih problema, i nizak holesterol može pogoršati zdravlje.

nizak holesterol

Depresija

Nizak holesterol može dovesti do depresije, tvrde stručnjaci. Holesterol je važan za zdravlje mozga, pa ako je veoma nizak može da prouzrokuje depresivni poremećaj, piše Eat This, Not That.

Anksioznost

Anksioznost može da bude još jedan simptom koji ukazuje na nizak nivo holesterola. Stručnjaci savetuju da se holesterol može povećati konzumiranjem zdrave hrane kao što je riba i riblje ulje.

BioMind kapi protiv depresije

Prevremeni porođaj

Prema rezultatima istraživanja iz 2015. godine, nizak holesterol može da bude jednako opasan za trudnoću kao i visoki, jer može da prouzrokuje prevremeni porođaj.

Moždani udar

Nizak nivo holesterola povećava rizik od moždanog udara. Kako je važno paziti da holesterol nije visok jer prouzrokuje kardiovaskularne boelsti, tako je važno i da nije prenizak.

Karcinom

Postoji povezanost i između holesterola i karcinoma. Nedijagnostikovani karcinom može da prozrokuje smanjenje holesterola, pokazuje istraživanje američkog Nacionalnog instituta za karcinom.

Izvor: N1