ODRŽAVANJE NOKTIJU

Dok nije preuzeo vođstvo, gel lak bio je u senci drugih manikir tehnika, pogotovo ojačanja gelom i izlivanja.

 

Negovani i zdravi nokti i besprekoran manikir je ono što se kod svake žene danas podrazumeva. Nijedna žena koja drži do sebe neće dozvoliti neuredan, ležeran i neujednačen izgled svojih ruku, koje najviše govore o nama. Tehnike održavanja noktiju su se vremenom menjale, kao i moda koja za svaku sezonu izbaci nešto novo.

manikir

Međutim, čini se da je tehnologija uznapredovala u korist žena. Konačno se pojavila tehnologija koja postiže prelepe rezultate, na brz, efikasan, jednostavan i jeftin način. Pitate se kako, zar ne?

Gel lak je to magično rešenje uz koji je lakše dostići tu željenu perfekciju. Ima li nekoga da ne zna šta je gel lak? Ako slučajno i ima takvih, evo malih, brzih objašnjenja.

To je lak nalik tradicionalnim lakovima za nokte, za kakve znamo oduvek, osim što je gel lak neuporedivo postojaniji od običnog laka za nokte. Suši se pod UV lampom. Za podlogu ima tanak sloj gela koji mu garantuje postojanost, a ujedno i štiti našu nokatnu ploču i sprečava ostavljanje tragova boje na noktu. Najčešće se nanosi u dva sloja. Nakon svakog sloja, suši se u UV lampi. Koliko je paleta boja neograničena i šta je sve u ponudi, pogledajte na sajtu Vasco.rs a mi vam u tekstu koji predstoji pokazujemo sve prednosti gel laka.

Manikir korak po korak

Kako do savršenog manikira gel lakom? Danas je to dobro poznata tehnika ulepšavanja i negovanja noktiju. Bilo da se opuštate u nekom salonu i prepuštate profesionalcima da se pobrinu za vaše nokte ili da više volite da ih sređujete sami, procedura je uvek ista.

nokti ruke

Pre svega, treba dobro isturpijati nokte. Kada vaši nokti poprime željeni oblik, sunđerastom turpijom zagladite površinu nokta i vodite računa da otklonite sve neravnine. Zatim namažite tanak sloj prajmera kako biste osušili nokatnu ploču – to je važan korak, na suvu nokatnu ploču će se gel lakše vezati, a i neće moći da se odvoji i spadne s nokta ili pukne. Onda već kreće glavni deo: mažete na svaki nokat tanak sloj baznog gela i sušite u UV lampi jedan minut. Na tufer ili komadić vate stavite malo alkohola i „obrišite“ nokte. Ne brinite, nećete skinuti gel, već samo osušiti alkoholom, a ujedno i dezinfikovati.

Pošto ste verovatno već odabrali željenu boju, sada je ključni trenutak – gel lak maže se u ravnomernom sloju na svaki nokat i suši u UV lampi minimum po 30 sekundi. Nakon sušenja prvog sloja, možete ponoviti nanošenje još jednom ili dvaput, u zavisnosti od efekta koji želite da postignete ili inteziteta boje koji biste da istaknete. Nakon svakog nanošenja gel laka, obavezno sušiti u UV lampi.

Na kraju premažite nokat završnim sjajem, koji takođe treba osušiti u lampi. I vaši nokti su gotovi!

Prednosti

To je brza i veoma praktična metoda ulepšavanja noktiju. Gel lak se ne krza, ne puca, ne skida i ne lomi kao običan lak za nokte. Čak i kada radite kućne poslove, možete biti sigurni da će vaši nokti ostati lepi.

klijent manikir

Dok nije preuzeo vođstvo, gel lak bio je u senci drugih manikir tehnika, pogotovo ojačanja gelom i izlivanja. Saloni lepote sada sa zahvalnošću gledaju na gel lak, jer je izbor boja mnogo veći u odnosu na gel u boji. Proces je mnogo brži i praktičniji. U osnosu na gel u boji, gel lak je pristupačniji, isplativiji. Vaše je samo da izaberete oblik i dužinu ili pratite prirodnu liniju svog nokta.

Ukrašavanje

Poslednjih godina trend diktira što prirodniji izgled: da nokat koji izrasta prati prirodnu liniju oblika vašeg nokta. A što se tiče boja, palete mogu biti beskrajno maštovite. Možete naći najrazličitije nijanse svih boja. Vaše je samo da izaberete: da li želite da budu zaglađeni i sjajni ili mat? Birate li sedef ili možda metalik boje? Sve popularnija poslednjih godina je i tehnika „mačje oči“, gde sedef iz gel laka vezujete magnetom u oblik sličan mačijim zenicama. Kada se presijava na svetlu, zaista izgleda magično!

Pronađite svoju inspiraciju i zakažite tretman što pre.