ZNACI PROBLEMA

Simptomi loše cirkulacije mogu biti vrlo vidljivi, ali i potajni, zbog kojih nikada ne biste ni pomislili na probleme tog tipa.

 

Loša cirkulacija je najčešći zdravstveni problem koji, ako se ne leči, može da dovede do srčanog i moždanog udara.

simptomi loše cirkulacije

Otečene noge i stopala

Ako su na koži vidljvi tragovi čarapa ili obuće to je znak, kako kažu stručnjaci, rane venske insuficijencije, odnosno oslabljen je protok krvi.

Diuretici, ističu, ne rešavaju ovaj problem već je najbolje nositi medicinske kompresivne čarape, staviti stopala na povišeno i regulisati telesnu težinu ukoliko je potrebno.

Promena boje kože na stopalima

Tamnoplava boja na stopalima znak je dugotrajno loše venske cirkulacije.

Ove promene na koži su, kako objašnjavaju stručnjaci, oksidirano gvožđe iz hemoglobina u krvi koje se zadržalo u ekstremitetima bez vraćanja u gornji deo tela.

Ako primetite ove promene potrebno je posetiti lekara, savetuju.

BioCapillary oglas 900 px

Utrnulost u nogama ili stopalima

Utrnulost, trnci, hladnoća i bleda koža znak su loše cirkulacije. Ali, postoje lekovi koji mogu da pomognu kod slabe arterijske cirkulacije u nogama.

Bol u listovima tokom hodanja

Bolovi u listovima simptom su vrlo loše cirkulacije u nogama i trebalo bi odmah posetiti lekara. Ova vrsta bola je vrlo intenzivna i nije slična bolu u mišićima zbog napora.

Bol prestaje u stanju mirovanja jer mišićima ne treba više krvi kao kod hodanja.

Hladni i bledi prsti na rukama

Problemi sa cirkulacijom u gornjim ekstremitetima ređe se pojavljuju jer su ruke bliže srcu. Reč je o Rejnoovom sindromu koji je često povezan sa autoimunim stanjima kao što su lupus ili reumatoidni artritis.

Stručnjaci savetuju pregled autoimunih stanja i odlazak kod reumatologa.

Izvor: N1