ZELENI SUFLE OD ŠPAGETA

Zanimljiv spoj spanaća i testenine, a i odlična ideja za brzi doručak! Sufle od špageta priprema se lako i zahvalna je kombinacija sastojaka kada je potrebno dovoljno kalorija za početak dana.

sufle od špageta

Sastojci:

200 grama spanaća
4 jaja
200 grama špageta
100 grama lenti dimljene slanine
50 grama prezle
150 grama kačkavalja
200 mililitara neutralne pavlake
50 grama putera
1 češanj belog luka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Isečemo češanj belog luka i pržimo u tiganju na zagrejanom puteru. Lente slanine isečemo na kocke i dodamo u tiganj. Rešetkastom kašikom izvadimo isprženu slaninu i beli luk iz tiganja i stavimo u veći sud. Na preostaloj masnoći u tiganju dinstamo spanać. Posolimo i poklopimo tiganj.

U šerpu sa provrelom vodom, u koju smo sipali malo ulja, stavimo špagete da se kuvaju. Izdinstani spanać sitno isečemo i dodamo u sud sa slaninom. Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. Žumanca dodamo u sud sa ostalim sastojcima, a belanca stavimo u sud sa strane. Mikserom izmutimo belanca. Zatim mikserom izmutimo sastojke u većem sudu dodajući oko 100 mililitara neutralne pavlake.

Skuvane špagete procedimo i prelijemo hladnom vodom. U sud dodamo preostalu pavlaku i promešamo. Dodamo isceđene špagete, sitno izrendan kačkavalj i promešamo. U sud dodamo izmućena belanca i mešamo dok se smesa ne sjedini.

Kalup za kuglof namažemo puterom i pospemo prezlom. Zatim smesu nanesemo u kalup. Pečemo 45 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Odstranimo stranični deo kalupa i prevrnemo sufle na tacnu za serviranje.

Prijatno!