ODLIČAN IZBOR

Jedan od procesa koji se može sprovesti u cilju dobijanja potomstva jeste donacija jajnih ćelija, koje je ujedno i jedno od najpopularnijih rešenja.

 

Neplodnost je sve češća situacija sa kojom se susreću parovi koji žele da se ostvare kao roditelji na svakodnevnom nivou. Razlozi za otežano dobijanje potomstva mogu biti mnogobrojni i često su oni skup više faktora. Samo neki od njih jesu ubrzan stil života, nekvalitetna i brza hrana, gojaznost, konzumiranje alkohola i cigareta, hroničan stres koji nas prati svakodnevno i mnogi drugi.

donacija jajnih ćelija

Svaki od njih na određen način doprinosi sve težem majčinstvu, a često se setimo da korigujemo sve ove stavke tek kada se nađemo u bezizlaznoj situaciji. Međutim, zahvaljujući sve modernijoj i savremenijoj medicini, danas postoji niz tretmana koji mogu pomoći parovima u borbi za potomstvo.

Jedan od procesa koji se može sprovesti u cilju dobijanja potomstva jeste donacija jajnih ćelija, koje je ujedno i jedno od najpopularnijih rešenja posebno kod parova gde žena ima smanjenu rezervu svojih jajnih ćelija. Praktično je iz više razloga, dok različita iskustva pokazuju da je ovo izuzetno efikasna metoda. Koordinator za vantelesnu oplodnju Link4med ima dugogodišnje iskustvo u procesu donacije jajnih ćelija, a iskustva mnogih parova koji su sa njima prošli ovaj program pokazuju da su rezultati i više nego učinkoviti. Zbog izuzetne efikasnosti, donacija jajnih ćelija može biti odličan izbor prilikom rešavanja pitanja neplodnosti.

Donacija jajnih ćelija je proces pri kome se uzimaju donorske jajne ćelije, koje se naknadno u laboratoriji spajaju sa spermatozoidima vašeg partnera. Trenutak kada se oplođena jajna ćelija usađuje u matericu bi trebalo da dovede do trudnoće, te se na taj način rešava dugogodišnji problem neplodnosti jednog para. Zbog toga, čin donacije jajnih ćelija se smatra vrlo praktičnim i sve je češće izbor mnogih parova. 

Koje su moguće opcije prilikom donacije jajnih ćelija?

Postoje različiti programi i procesi prilikom kojih dolazi do vantelesne oplodnje pomoću donorskih jajnih ćelija. Jedan od njih jeste i VTO sa zamrznutim donorskim jajnim ćelijama. Najveća prednost ovakvog programa jeste što je ovde proces vrlo jednostavan i  prilagođava se pacijentkinji, te se zbog toga mnogi parovi odlučuju upravo za ovu opciju. Budući da su donorke jajnih ćelija unapred dobro pregledane i ispitane, pa su potom dale svoje jajne ćelije koje su zamrznute, nema nikakvog razloga za odugovlačenje i čekanje pogodnog trenutka da se sa programom počne. Zbog toga, ovakav način oplodnje je idealan izbor ukoliko niste spremni na dugotrajne procese koji imaju manju učinkovitost od ovoga. U kompaniji Link4med dobićete i besplatnu konsultaciju o programu, što dodatno olakšava donošenje odluke.

Još jedan izuzetno efikasan proces oplodnje jeste i VTO sa doniranim jajnim ćelijama iz svežeg ciklusa. Mogućnost uspeha ovakvog programa je izuzetno visoka, a iskustva govore da je procenat začeća u ovakvim slučajevima čak 80%. Ovakav način donacije jajnih ćelija omogućava paru da izabere idealnog donora po svojoj meri, u zavisnosti od izgleda, obrazovanja, kulturnog porekla, afiniteta i ostalih karakteristika koje su važne prilikom odabira.

Pored ovakvih načina oplodnje, postoji još nekoliko opcija vantelesne oplodnje sa doniranim materijalom. Jedna od njih jeste i vantelesna oplodnja sa usvajanjem embriona, koji predstavlja uspešan proces prilikom oplodnje. Usvajanje embriona pomaže porodicama koje žele da koriste donirani materijal, ali ipak dožive trudnoću i porođaj. Radi se o usvajanju preostalih embriona od pacijenata koji su uspešno obavili proces oplodnje i preostale embrione dobrovoljno donirali drugim budućim porodicama. Različita iskustva pokazuju da su ovakvi načini oplodnje uspešni u čak 60%, što ovaj proces čini izuzetno pouzdanim. 

Sa druge strane, u procesu vantelesne oplodnje sa donacijom embriona vi birate donora jajnih ćelija, kao i donora sperme, od čijeg će se materijala formirati embrion. Zbog ove osnovne karakteristike, često se ovaj proces naziva i program duple donacije, budući da se doniraju i sperma i jajne ćelije. Prednost ovakvog vida oplodnje jeste što imate mogućnosti više izbora i niste ograničeni na materijal koji je neko prethodno donirao. Budući roditelji mogu samostalno da opišu željeni izgled budućeg deteta, pa će na taj način izabrana klinika povezati donore jajnih ćelija i sperme po određenim karakteristikama. Nakon toga, sam proces i ciklus se brzo sprovode, te nije potrebno čekati dugo na ovaj poduhvat.

Koordinator za vantelesnu oplodnju Link4med će vam na najsigurniji i najefikasniji način obezbediti maksimalnu podršku i pomoć. Tim profesionalnih doktora i medicinskih sestara klinika za vantelesnu oplodnju sa kojima sarađuju sa velikim znanjem biće na vašem raspolaganju svakog trenutka, a visok kvalitet svakog procesa uveriće vas u velike uspehe i poduhvate ove kompanije. Saradnja sa mnogim klinikama u različitim zemljama poput Grčke, Češke, Španije, Severnog Kipra, Rusije, Ukrajine i mnogih drugih samo daje do znanja koliko je politika firme razvijena i prihvaćena u inostranstvu. Osim donacija jajnih ćelija, koordinator za vantelesnu oplodnju Link4med može vam obezbediti i vantelesnu oplodnju sa sopstvenim jajnim ćelijama, rešavanje neplodnosti kod muškaraca, surogat programe i mnoge druge opcije.

Donacija jajnih ćelija može biti vrlo stresan i zahtevan poduhvat za svaki par ponaosob. Stres koji se javlja prilikom ovakvog procesa često je intenzivan i jako iscrpljujuć. Međutim, jako je važno izabrati adekvatnu kliniku sa dugogodišnjim iskustvom, koja će uz brižljiv pristup i bezgraničnu pomoć biti vama na usluzi i pomoći vam prilikom ovog velikog životnog poduhvata. Ipak, najvažnije od svega jeste uzajamna podrška para, kao i apsolutna vera da će se snovi pretvoriti u javu.