PRESUDNO ZA IZBOR

Renovirali ste kupatilo, promenili sanitarije i kupatilski nameštaj i sada planirate da kupite i novi bojler. Pitate se kako odabrati pravi?

 

Bojleri se razlikuju po načinu rada, akumulacioni ili protočni, zapremini, litraži, a za vas smo uporedili najbolje i najpoznatije brendove na domaćem tržištu.

bojler

Ariston bojleri

Jedni od najpoznatijih inostranih brendova bojlera na našem tržištu. U pitanju su bojleri italijanskog dizajna, veoma poznati po svojoj energetskoj efikasnosti i kvalitetu. Pored velikog izbora modela, različitih kapaciteta i oblika montaže, dobro je znati, kada budete renovirali kuhinju, da Ariston brend poseduje protočne kuhinjske bojlere koji se montiraju ispod sudopere, štedeći tako prostor u kuhinji, ali i energiju i vreme za zagrevanje.

Takođe, veoma su traženi pametni bojleri iz serije Eco i Evo plus serije, sa dvostrukim kazanom, koji čuva toplotu vode i štedi električnu energiju do čak 14%. Ne samo da su efikasni, ovi smart bojleri su laki i jednostavni za korišćenje, jer daju neophodne informacije o količini raspoložive tople vode, što je u momentima, kada vam se baš žuri sa tuširanjem, od presudne važnosti.

Metalac bojleri

Ne, niste pogrešno čuli. Pored Metalac posuđa, od 2006. godine imamo i Metalac bojlere. Ne samo da ih imamo mi, mogu se naći i u Rusiji, ali i na evropskom tržištu. I nije čudo. Nije što su naši, ali su mnogo dobri, kvalitetni, dugotrajni, imaju veliki izbor modela svih zapremina i različitih načina montaže.

Ako ste i vi odlučili da budete lokal patriota, nećete pogrešiti. Metalac nudi: male kuhinjske bojlere od 5, 8 i 10l, srednjelitražne bojlere od 30l do 120l, sa emajliranim i inox kazanima i bojlere velike litraže do 500l sa izmenjivačem toplote. Ovi veliki bojleri su posebo korisni jer se mogu priklučiti na centralno grejanje ili na solarne kolektore, čime će zagrevanje vode biti još efikasnije.

Metalac bojleri imaju mg anodu koja garantuje čistu vodu u bojleru, kao i duži vek trajanja kazana. Druga bitna karakteristika jesu dva suva inox grejača, koji se ubacuju u polipropilensku cev, manje su izloženi kamencu, te se manje i kvare, brže se zagrevaju, čime se brže dobija topla voda. Metalac dobro zna kakve bojlere pravi, te je obezbedio 5 godina bezuslovne garancije za emajlirane i 10 godina za inox kazane. Pametnom dosta.

Termorad bojleri

Evo još jednog domaćeg giganta kada je proizvodnja bojlera u pitanju. Termorad bojleri poznati su kao veoma pouzdani, kvalitetni i cenovno pristupačni bojleri. Pružaju sve modele, od malih kuhinjskih, preko srednjih, do velikih. Svi oni imaju neki od prohromskih, emajliranih ili polipropilenskih kazana, što potvrđuje da je ušteda zagarantovana. I ne samo to. Termorad bojleri su kompaktni, lako se uklapaju u svaki prostor, budući da mogu da se postave vertikalno ili horizontalno. Najviše su traženi horizontalni modeli od 80 i 120l sa prohromskim kazanom, ali i modeli od 50l sa emajliranim kazanom.

Termorad bojleri su domaći brend, koji predstavlja odličan odnos cene i kvaliteta i to su ljudi i prepoznali. A, kako su im kupci na prvom mestu, budite sigurni da će u budućnosti nastaviti da prave još bolje modele.

Gorenje bojleri

Ukoliko ste emotivno vezani za ovaj brend, znaćemo kojoj generaciji pripadate, ali isto tako znamo da nas razumete kada kažemo da je odličan brend u pitanju. Moderan dizajn, energetska efikasnost, kvalitet i pouzdanost, osnovne su karakteristike Gorenje bojlera.

Veliki zbor modela od 5l do 500l, sa vertikalnom, hoizontalnom i postavkom direktno na pod, potvrđuje njihovu adekvatnost za bilo koji prostor. Ono po čemu su posebno poznati jeste moderna tehnologija koja garantuje bezbednost, dugoročnost i zdravlje. Pa tako, svaki Gorenje model bojlera poseduje zaštitu od pregrevanja, kada temperatura pređe 90⁰. Takođe, ukoliko u kazanu ne bude dodvoljno vode, bojler se automatski gasi. Pojedini modeli Gorenje bojlera imaju i pametne funkcije. Naime, ukoliko prepozna da u 14 dana voda u kazanu nijednom nije bila preko 65⁰, bojler sam pojačava temperaturu i dogreva vodu i sprečava mogućnost nastanka bakterije legionele, koja može biti veoma opasna po zdravlje čoveka.

Ne samo da vas štite, pametni Gorenje bojleri učiniće sve da vam život bude lakši i komforniji. Praćenjem vaših navika, optimizuju podatke, uključuju bojler kada procene da će vam trebati topla voda. Nekada je to u šest ujutru, a nekada u pet popodne. Suština je da će vas uvek čekati odgovarajuća količina tople vode.

Pored odabira brenda, odredite prostor u kom će se bojler nalaziti, zbog dimenzija, procenite okvirnu potrebu za količinom tople vode, zbog zapremine, i upustite se u potragu uz nova saznanja o mogućnostima popularnih bojlera.