KNEDLE OD SPANAĆA U SOSU OD PARADAJZA

Lagano predjelo koje se može poslužiti i kao doručak su ove knedle od spanaća koje se relativno brzo spreme, a ukus im je zaista fenomenalan.

ćufte od spanaća

Sastojci:

1 kilogram spanaća
400 grama konzerviranog paradajza
375 grama kačkavalja
3 kašike parmezana
1 šargarepa
3 jaja
30 grama putera
1 muskatni oraščić
1 glavica luka
1 kašika šećera
1 kocka za supu
1 lovorov list
70 grama brašna
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Prethodno očišćen spanać izdinstamo. U rastopljenom puteru pržimo kockice šargarepe i tanke polukrugove luka. Dodamo lovorov list. Pobiberimo.

Kada luk i šargerepa omekšaju, dodamo konzervirani paradajz i kašiku brašna. Promešamo. Dodamo šećer, 500 mililitara vode i kocku za supu. Posolimo i pobiberimo.

U sud sa sitno izrendanim kačkavaljem dodamo dve kašike parmezana. Dodamo i izrendani muskatni oraščić. Izdinstani spanać sitno iseckamo i dodamo u sud sa kačkavaljem. Dodamo 3 jaja, so, biber i 3 kašike brašna. Mikserom sjedinimo smesu. Dve kašičice poprskamo uljem i od smese od spanaća formiramo knedle. Ređamo na nauljenu činiju i ostavimo da odstoje 1 sat.

Sud sa paradajz sosom sklonimo sa šporeta i deo stavimo u blender. Preostalu sadržinu prespemo u menzuru, kroz cediljku. Sadržaj iz cediljke dodamo u blender i izmiksamo smesu. Vratimo smesu u šerpu na šporetu.

Knedle stavimo u uzavrelu i posoljenu vodu da se kuvaju. Kada isplivaju na površinu, vadimo na činiju. Na činiju za serviranje nanesemo sos. Ređamo knedle i dekorišemo rendanim parmezanom.

Prijatno!