KOBASICE U TESTU

Kobasice u testu su sjajan predlog za gurmanski, a opet ne tako težak i komplikovan doručak. Zgodne su i da se spakuju za školu ili posao!

kobasice u testu

Sastojci:

4 para tankih dimljenih kobasica
400 grama spanaća
1 kilogram brašna
200 grama krugova šunkarice
350 grama margarina
200 grama kačkavalja
1 jaje
1 žumance
3 kašike brašna
250 mililitara vode
50 mililitara mleka
2 češnja belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
maslinovo ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U veći sud stavimo brašno, vodu, sirće, posolimo i rukom umesimo testo. Ostavimo da odstoji 20-ak minuta.

U drugi sud stavimo margarin, 3 kašike brašna i mesimo rukom dok se ne sjedine. Obarimo spanać i stavimo da se ocedi. Isceđen spanać sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo sitno isečene češnjeve belog luka, posolimo, pobiberimo i promešamo. Kada tečnost od spanaća ispari sklonimo tiganj sa šporeta.

U sud polupamo jaje, dodamo mleko i izmutimo viljuškom. Na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom, od testa razvučemo koru. Na jedan kraj kore nanesemo mešavinu margarina i brašna. Preklopimo koru, malo je razvučemo oklagijom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. Ponovimo postupak i ostavimo da odstoji još 15 minuta. Zatim koru preklopimo i razvučemo oklagijom.

Isečemo koru na 4 pravougaonika. Parčad kore premažemo mešavinom jajeta i mleka. Na svako parče nanesemo spanać. Na spanać stavimo po dva kruga šunkarice i po dva parčeta kačkavalja. Na kačkavalj stavimo po jednu kobasicu i uvijemo u rolate. Poređamo rolate u tepsiju obloženu kuvarskim papirom i premažemo ih izmućenim žumancem. Pečemo 20 minuta na 200 stepeni.

Isečemo rolate na polovine. Tanjir za serviranje ukrasimo sa dva lista zelene salate na koje u krug poređamo polovine rolata. Dekorišemo grančicom francuskog peršuna i polovinama čeri paradajza.

Prijatno!