POKRIVENE ĆUFTE

Ćufte su same po sebi veoma sočne loptice od mesa, a ove pokrivene koje na sebi imaju i povrće još su slasnije i ukusnije. Proverite ovaj recept još danas u kuhinji!

pokrivene ćufte

Sastojci:

800 grama mlevenog mesa
2 zemičke
3 paradajza
3 glavice luka
5 zelenih poprika
150 grama pirinča
3 jaja
3 češnja luka
300 mililitara mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Jednu glavicu luka i češnjeve luka sitno iseckamo i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. Zemičke usitnimo na parčad, prelijemo mlakom vodom i gnječimo rukama da istisnemo vodu.

Isceđene zemičke stavimo u dublji sud. Dodamo mleveno meso, posolimo i pobiberimo. Isprženi luk dodamo u sud sa mlevenim mesom. Dodamo 2 jaja i mešamo dok se smesa ne sjedini. Uz pomoć 2 kašike formiramo ćufte i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem.

Ispržene čufte stavljamo u vatrostalni sud. Preostale dve giavice luka sečemo na tanke polukrugove i pržimo u istom tiganju u kom smo pržili ćufte. Očistimo paprike, isečemo na parčad i dodamo u tiganj.

Dva paradajza isečemo na parčiće, a treći na krugove. Parčiće paradajza dodamo u tiganj. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Povrće iz tiganja nanesemo na ćufte, a na povrće prethodno skuvani pirinač. Preostala dva jaja posolimo i mutimo žicom za mućenje. Dodamo mleko i mešamo kašikom. Izmućenim jajima prelijemo ćufte. Preko poredamo krugove paradajza. Pečemo oko 30 minuta na 200 stepeni. Sečemo jelo na parčad i serviramo na činiju. Ukrasımo grančicom mirođije.

Prijatno!