DA PAZIMO ŠTA GOVORIMO!

Mnoga prokletstva izrečena su rečima i po Božjem dopuštenju ona su i ostvarena. Postoje reči koje izazivaju bolesti, a koje mi svakodnevno izgovaramo. Njima se privlači negativna energija, pa je zato jako važno šta pričamo, jer tako možemo biti spaseni od zla, žalosti i ovozemaljskog bola.

 

U Bibliji, Bog je preko svetog proroka Avdije rekao sledeće:

„Kako si činio tako će ti biti“.

reči koje izazivaju bolesti

Preko Svetog apostola Jakova, Gospod je poručio ovo:

„Reč zapaljuje i pali, gle male vatre kolike šume zapali“.

Šta ovo znači običnom čoveku i njegovoj svakodnevici?

Mnoga prokletstva izrečena su rečima i stvarno su po Božjem dopuštenju ostvarena. Iako Biblijski i Svetootački ne treba da proklinjemo, ljudi to ipak rade.

Reči koje izazivaju određene bolesti, privlačeći negativnu energiju su sledeće:

NE ŽELIM – „neću da ih vidim“, „neću da ih čujem“, „ne mogu više nikog ni da gledam ni da slušam“, „neka su mi svi dalje od očiju“, „nemam sluha za to“… Ovo su reči koje projavljuju bolesti vida i sluha.

NE DIŠE MI SE – „ne želim da dišem“, „ne daju mi disati“… Ovakve izjave donose bolesti disajnih organa.

NE ŽIVI MI SE – „neću da živim“, „ubiću se“, „umro bih“, „zaklao bih“, „presudio bih“, „jedva čekam sudnji dan“… Ovakve sumorne reči i rečenice koje nam se pokatkad otmu treba sprečavati, jer one privlače negativnu energiju bolesti raka.

NERVIRAM SE – „idu mi na živce“, „ne znam šta da radim sam sa sobom“, „ne znam šta ću“… Bolesti psihičke prirode „privučene“ su ovakvim nepromišljenim rečenicama. S druge strane, rečenice kao što su „idu mi na žuč (jetru)“, „pojedoše mi džigericu“, „mrtav sam umoran“, „umoran sam kao pas“… odgovaraju javljanju bolesti mokraćne bešike, jetre, bubrega, umora, depresije i bolesti kože.

Negativnu energiju privlači i svinjsko meso, jer je po Mojsijevom Zakonu u Bibliji zabranjeno da se jede, čokolada i slatkiši, ogovaranje, osuđivanje, psovanje, hvalisanje i molitve bez istinske vere.

Biblijski je osuđeno da se ne psuje, ne hvali, ne ogovara, ne uznosi, ne osuđuje i da se molimo iskreno i od srca bez maštanja i bez hvalisanja o sebi, jer Bog je rekao da će onaj visoki biti nizak i obrnuto.

Zato imajte na umu uvek da se rečima svojim možete spasiti, a pre reči neka umovi vaši po rečima Božjim budu svetli, pa će i reči i dela biti pozitivni.