MODERAN I SAD

Tajni agent Džejms Bond 007, najpoznatiji agent na svetu, proslavio je 60. rođendan i tim povodom snimljen je dokumentarni film o muzici iz filmova o njemu.

 

Godine 1962. prvi put je spasao svet od zlikovca u filmu „Dr No“. Džejms Bond, najpoznatiji tajni agent na svetu, proslavio je 60. rođendan, a tim povodom snimljen je dokumentarac o muzici iz filmova čiji je glavnik lik agent 007.

agent 007

Teme iz filmova o Džejmsu Bondu čini se kao da su oduvek u našim životima. Zvuk 007 naziv je dokumentarca Meta Vajtkrosa, koji ide duboko u istoriju Bondovih partitura i pesama, koristeći mnoštvo filmskih i studijskih snimaka, zajedno sa novim i arhivskim intervjuima sa izvođačima, kompozitorima, glumcima i drugima uključenima u univerzum Bond.

„Kada smo odlučivali na koji način želimo da proslavimo šezdesetogodišnjicu, shvatili smo da je muzika integralni deo uspeha filmova o Bondu. Met Vajtkros je fantastičan reditelj i dali smo mu svu slobodu“, kaže producentkinja Barbara Brokoli.

Plan je da se snimi nekoliko dokumentarnih filmova o tome šta se sve dešavalo ispred, ali i iza kulisa, a sve se više govori i o tome ko će zameniti Danijela Krejga. Za sada, kažu producenti, ne žure sa izborom novog glumca, pogotovo zato što je to najvažnije za uspeh franšize.

„Želimo da održavamo Bonda modernim, iako traje 60 godina. Svaki novi kasting je filmove ‘osvežavao’ i uvek ih je obnavljao. Danijel je bio Bond punih 16 godina i sada se ‘penzionisao’, a mi moramo da gledamo u budućnost“, ističe filmski producent Majkl Vilson.

Gotovo od samog starta, kad se Šon Koneri prvi put pojavio u ulozi uglađenog tajnog agenta i pokrenuo čitavu filmsku industriju, producenti filmova o Bondu otkrili su tajnu formulu dugovečnu koliko i sam tajni agent – 60 godina i 25 filmova kasnije, serijal o tajnom agentu lansirao je kultnu muziku i tematske pesme.

Izvor: RTS