DOVOLJNA JE ŠOLJA DNEVNO

Neće vam trebati antibiotici ili sirup protiv kašlja iz apoteke. Pripremite sami zdrav napitak od jabuke sa lukom i đumbirom, koji čisti pluća za 7 dana.

 

Jabuka pogodno deluje na iskašljavanje, stimuliše uklanjanje sekreta i čisti respiratorni sistem. Jabuke mogu da smanje simptome upale i iritacije u respiratornom sistemu. One sadrže vlakna, vitamine, minerale i antioksidante. Pored toga, jabuke su odličan izvor vitamina C (samo jedna jabuka sadrži oko 1.500 mg ove hranljive materije) i flavonoida. Pomažu u hranjenju kože i jačanju imuniteta.

napitak od jabuke

Luk je vredan izvor alicina. Tokom sečenja, pretvara se u alicin. Alicin ima antimikrobna svojstva koja su važna za ublažavanje plućnih i respiratornih infekcija. Luk takođe ima mukolitičke i ekspektorantne efekte koji pomažu u lečenju kašlja i izbacivanju sluzi. On je prirodni tonik za respiratorni trakt, koji doprinosi smanjenju upale i njihovom čišćenju. Luk sadrži jedinjenja sumpora koja daju povrću karakterističan ukus i aromu. Oni prodiru u telo i eliminišu bakterije i gljivične mikroorganizme. Oni takođe stimulišu proizvodnju belih krvnih zrnaca: pružaju zaštitu telu.

Koren đumbira uspešno leči teške napade kašlja. Đumbir je poznat po svojim antibakterijskim i antiinflamatornim svojstvima.

Beli luk se odlikuje antibiotskim i ekspektorantnim dejstvom. Oni doprinose eliminisanju klica koje izazivaju kašalj. Ovi kvaliteti, pored svojih antiinflamatornih svojstava, pomažu u čišćenju respiratornog trakta i smanjenju upale. Pored toga, beli luk pomaže u jačanju imunog sistema povećavajući proizvodnju antitela koja se bore protiv virusa i bakterija.

BioColon oglas kapi za nervozna creva

Cimet ima antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva. Veruje se da ima mnoga lekovita i umirujuća svojstva i često se koristi u kineskoj medicini.

Sastojci:

2 jabuke
1 crni luk
2 čena belog luka
koren đumbira
2 štapića cimeta
1 litar vode

Priprema:

Sve sastojke dobro operite tako što ćete ih potopiti u hladnu vodu u koju ste dodali 1 kašiku sode bikarbone. Ostavite ih 15 minuta, a zatim isperite čistom vodom. Iseckajte jabuke, luk, đumbir i beli luk. Stavite ih u šerpu i prelijte vodom. Dodajte cimet. Nakon što provri, smanjite vatru i kuvajte 10 minuta. Isključite šporet i ostavite čaj da se hladi na ringli. Zatim čaj procedite pre upotrebe. Po želji popijte sa malo meda i kriškom limuna. Pijte 7 dana 3-4 puta dnevno po 1 šoljicu.

Izvor: Hayat.ba