NASTALA U KAFANI

Pesma „Čekalo se mnogo leta da se skupi prava četa“ raduje, izmamljuje najlepše osmehe i budi duboka osećanja.

 

Pesma „Čekalo se mnogo leta da se skupi prava četa“ već se uveliko deli po društvenim mrežama, a jedan od autora pesme i fanova Piksija i fudbalske reprezentacije Srbije, Predrag Aleksić kaže da je prijatno iznenađen na kakve je simpatije „himna“ naišla na Internetu.

čekalo se mnogo leta

– Verujte ni u snu nisam mogao da pomislim da će se pesma, koja je nastala u kafani, uz pivo nas nekoliko navijača dok smo pratili Dragana Stojkovića Piksija i drugare na putu do Katara, polako da uđe pod kožu navijača. Kao što sam rekao, tekst je nastao u kafani, a kad smo ga pročitali nekim našim drugarima, svi su pitali što ne uradimo i muziku za nju. Okupilo se opet par drugara, snimili smo je, ja je okačio na sajt svoje škole za učenje nordijskih jezika i onda je polako krenula da se širi – kaže Predrag Aleksić koji je ljudima sa Balkana, koji su prethodnih godina trbuhom za kruhom išli u Norvešku i skandinavske zemlje, i te kako poznat, pošto im je tamo pomogao da se snađu i nađu posao u novoj sredini.

Predrag kaže da bez obzira na svoju profesiju da je uvek bio fan dobre pesme i da mu je ona, dok je radio i u tuđini, pre povratka u Beograd, uvek izmamljivala najlepše osmehe.

– Odmah da se razumemo, ja ne pevam ovu pesmu niti znam da pevam, ali volim da pevam – kaže Predrag kroz smeh i nastavlja:

– Pesma je izuzetan motivaciono-voljni faktor koji može mnogo da pomogne kada čovek želi da ostvari maksimum svog potencijala, ili čak prevaziđe sebe i svoje mogućnosti. Zbog svega navedenog pesma može biti jak pokretač, moć i snaga. Tim koga nosi pesma, nezadrživ je i neustrašiv sa ogromnom željom da stigne do cilja i ostvari ga. Osim toga pesma raduje, izmamljuje najlepše osmehe i budi duboka osećanja. Mi smo ovom pesmom o reprezentaciji i Piksiju pokušali da na neki način damo skroman doprinos njihovim dobrim igrama, da ih ohrabrimo da istraju u svojoj borbi i prevaziđu sva naša očekivanja – kaže on.

Originalnu pesmu možete poslušati OVDE