VAŽNO JE DOBA DANA

Suplementi su značajni kao dopuna hrani, ali potrebno je razgovarati sa lekarom koji će vam reći koje suplemente treba izbegavati uveče.

 

Dodaci ishrani su potrebni posebno ako ne jedete odgovarajuću hranu, objašnjavaju stručnjaci. Ali, treba znati u koje vreme je najbolje da ih uzimate i koji suplementi nisu preporučljivi uveče.

suplementi uveče

Većina ljudi zbog ubrzanog načina života jede prerađenu hranu koja nije bogata hranljivim supstancama.

Ali, pre nego što počnete da uzimate suplemente trebalo bi da razgovarate sa lekarom koji će vam preporučiti koje suplemente bi trebalo da uzimate i u koje doba dana, savetuju stručnjaci.

Vitamini grupe B

Postoji osam grupa vitamina B od kojih svaka ima važnu ulogu u energiji i održavanju zdravlja ćelija. Preporuka je da se vitamin B uzima ujutru jer, na primer vitamin B6 može da utiče na kvalitet sna ako se uzima uveče.

Vitamin D i kalcijum

Kalcijum i vitamin D se zajedno bolje apsorbiraju, pa ih je bolje uzimati tokom dana uz obilne obroke. Tokom noći se melatonin, koji podstiče san, povećava, a uzimanje vitamina D može da poremetiti san.

BioMind kapi protiv depresije

Riblje ulje

Riblje ulje je zdravo za svakoga, ali ako se uzima u pogrešno vreme može da ima negativne posledice. Ono je bogato mastima, pa ako ga uzimate pre spavanja može da izazove probavne smetnje i gorušicu.

Istraživanja pokazuju da se najbolje apsorbuje ujutru uz doručak ili ručak koji sadrži zdrave mas

Kofein

Budući da je kofein stimulans nije dobro da uveče konzumirate namirnice i napitke koji ga sadrže jer mogu da izazovu nesanicu.

Kako biste izbegli nemirnu noć, osim suplemenata izbegavajte i konzumiranje kafe, zelenog čaja, kakaa i sličnih napitaka, koji sadrže kofein, pre spavanja.

Izvor: N1