PRAZNICI STIŽU…

Koja se vama ideja za poklon najviše dopala i kojim ćete poklonom da obradujete vama dragu osobu?

Vreme praznika nam se približava i ono je uvek odličan period da nama dragu osobu obradujemo poklonima. Iako je poklanjanje jedan lep čin, on ipak zna da bude pomalo stresan kada treba da odaberemo poklon.

dragu osobu

U sve većem izboru poklona, sve je teže snaći se. Pogotovo kada želimo da budemo originalni. Međutim, kako bismo lakše odabrali poklon – pre toga treba da odgovorimo na dva pitanja: šta osoba kojoj poklanjamo voli i šta želimo poklonom da postignemo?

Kada kažemo ,,šta osoba kojoj poklanjamo voli’’, mislimo generalno na afinitete te osobe: da li ima neke hobije, da li voli da čita, da li posebnu pažnju posvećuje lepom oblačenju, da li je osoba avanturista, romantična i slično. Druga stvar koja definiše naš izbor poklona je cilj poklona. Ovo se, naravno, razlikuje u velikoj meri od toga kome poklanjamo – partneru, prijatelju, poslovnom saradniku. Pa tako različite vrste poklona šalju i različite poruke.

Poklon vaučer – Rešenje kada niste u poptunosti sigurni

Vaučeri kao vrsta poklona su vrlo popularni u poslednje vreme. Princip vaučera je jednostavan, kupujete poklon vaučer u radnji u određenoj novčanoj vrednosti. U toj novčanoj vrednosti će kasnije osoba kojoj ga poklanjamo isti moći da iskoristi u toj radnji. Ova vrsta je poklona je zahvalna onda kada znamo da osoba voli kozmetiku ili garderobu, a nismo sigurni koji komad garderobe ili deo kozmetike da joj poklonimo.

Upravo zbog sve veće popularnosti ove vrste poklona, danas imamo sve različitije poklon vaučere. Pa su tako najpopularniji vaučeri za drogerije i prodavnice kozmetike, zatim butike, ali i spa centre. Čak i za one avanturisčkog duha se mogu naći poklon vaučeri za skok padobranom.

Cveće – Evergreen poklon za sve prilike

Cveće je jedan od onih poklona koji možemo nameniti svima, u bilo kojoj prilici, bilo kojim povodom, pa čak i bez povoda. Gotovo da nema dame koja se neće obradovati cveću. Ako niste sigurni koju vrstu cveća voli – 101 ruža je uvek dobar izbor.

Iako se cveće poklanja uglavnom kao čin pokazivanja ljubavi, to ne mora da bude tako. Cvećem šaljemo različite poruke: orhidejom se iskazuje divljenje, ljubičicom vernost, belom ružom poštovanje, ljiljanom veličanstvenost, a crvenom bojom naravno iskazujemo ljubav.

I broj cvetova koji šaljemo, različite poruke šalje. Tako se sedam cvetova poklanja na dan veridbe, petnaest kada iskazujete zahvalnost i poštovanje zbog nekog gesta, jedanaest kada pokazujete prijateljstvo.

Još jedna praktična prednost cveća je što se ova vrsta poklona može dostaviti na kućnu adresu. Pa ako vas obaveze sprečavaju da prisustvujete bitnom datumu, to ne znači da morate da preskočite obeleževanje tog datuma. Cvećara Beograd vam upravo nudi tu mogućnost da putem sajta iz bogate ponude odaberete cveće i dostavu na kućnu adresu.

Knjige – Poklonite nekom “prijatelja”

Ako se kaže da su knjige čovekov najbolji prijatelj, ima li nekoga ko se ne bi obradovao još jednom prijatelju? I istina je: od kad postoje, knjige se poklanjaju, ali iznova oduševljavaju primaoca. Sjajno je kod knjiga što ovim poklonom možemo da se prilagodimo u potpunosti senzibilitetu i ukusu primaoca.

Ukoliko neko ima specifična zanimanja ili hobije, sigurno će mu biti drago da dobije knjigu koja govori o tim stvarima. Na taj način, pored toga što će mu knjiga sigurno biti zanimljiva, iskazuje se poštovanje prema tom delu ličnosti osobe kojoj poklanjamo knjigu.

Knjiga je inače poklon koji se može pokloniti kako našim ljubavnim partnerima, tako i prijateljima, bliskim poznanicima, pa i poslovnim partnerima. Ono što predstavlja razliku je samo koju ćemo vrstu knjige kome pokloniti. Ako ste u ovoj vrsti dileme, u knjižarama uvek možete ispratiti ono što je trenutno u trendu, a kupovina beletristike je uvek sigurna i dobra opcija kome god poklanjali knjigu.

Nakit – Elegantan način pokazivanja pažnje

Iako jedan od najčešćih poklona, nakit je i dalje vrsta poklona kojem se gotovo svi obraduju. I ne, ova vrsta poklona uopšte ne mora da bude skupocena da bi bila draga. Nakit je ona vrsta poklona kojim se obeležavaju najznačajniji događaji u životu, kao što su venčanja, mature, krštenja, punoletstva. Ovo govori u prilog tome koliko je nakit značajan poklon. I negova najznačajnija vrednost jeste u tome što je reč o elegantnom poklonu, ali i poklonu koji ostaje za ceo život.

Nakit najčešće poklanjamo posebno bliskim prijateljima, članovima porodice kao i ljubavnim partnerima. I predrasuda je da se nakitu obraduju samo drage osobe lepšeg pola. Muškarci jednako vole ručne satove, kravate, novčanike, narukvice, premda je istina da je izbor nakita namenjen ženama bogatiji. Naš savet je da, ako nakit poklanjate povodom nekog važnog događaja, ugravirate posvetu ili datum tog važnog događaja. Tako ćete ovu vrstu poklona učiniti ličnijim, ali i značajnijim.

Društvena igra – Prilika za zabavu i uspomene

Društvene igre su sjajan poklon i to ne samo za najmlađe, naprotiv, postoji mnoštvo igara namenjenih nešto starijima. Ovo je svakako vrsta poklona koja je najpogodnija da se pokloni prijateljima i poznanicima. Različite društvene igre zahtevaju od nas različite sposobnosti, pa se tako neke igraju duže, neke su edukativne, neke namenjene parovima, a tu su i takozvane party društvene igre koje su namenjene za kućne žurke. Sjajna stvar kod društvenih igara je što daju priliku za odličnu zabavu, ali i za stvaranje mnogo lepih uspomena.