SKANDALOZNO PONAŠANJE

Britanski premijer je posetio jedno prihvatilište, gde je posle kraćeg razgovora pitao korisnika da li se bavi biznisom.

Britanski premijer Riši Sunak je u javnosti kritikovan zbog neprimerenog razgovora sa jednim beskućnikom dok je volontirao u narodnoj kuhinji pred televizijskim kamerama.

britanski premijer

Čovek je premijeru odgovorio da je beskućnik na njegovo pitanje da li se bavi biznisom. Sunak je zatim razgovarao o svojoj prošlosti u finansijskoj industriji i pitao da li bi to bilo nešto u šta bi čovek „želeo da se upusti“.

„Ne bih imao ništa protiv, ali ne znam, voleo bih prvo da preživim Božić“, uzvratio je beskućnik.

Objasnio je da se nada da će mu dobrotvorna organizacija naći privremeni smeštaj tako da nebude na ulici za Božić.

Na Tviteru je ovaj snimak izazvao lavinu reakcija, u kojima je pretežno komentarisana i kritikovana lažna briga premijera za državljane Velike Britanije, o kojima, kako vele, tokom godine uopšte ne brine niti čini bilo šta za popravljanje njihovog položaja, kao i velikog dela stanovništva koji Sunaka smatra licemernim.

Zamenica lidera laburista, Angela Rainer, opisala je konverzaciju kao mučnu, a poslanica Laburističke partije Stela Krizi je rekla da je „zabrinuta da premijer misli da biti beskućnik znači da ‘nemaš veliko imanje u ovom trenutku‘.

Sunak je iskoristio posetu prihvatilištu da naglasi da je vlada obećala dve milijarde funti kako bi pomogla beskućnicima koji su duže od tri godine na ulici.

Izvor: RTS