KONKURS ZA NAJKRAĆU PRIČU

Izdavačka kuća „Alma“ objavljuje tradicionalni godišnji konkurs „Najkraće priče 2022“, koji traje do 31. decembra ove godine.

Izdavačka kuća „Alma” priprema zbornik priča pod nazivom „Najkraće priče 2022”.

najkraće priče 2022

Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvrštene u zbornik neće se honorisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (godina i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…). Radovi se šalju elektronskom poštom na adresu:

[email protected]

Sve priče, zajedno s autorovom biografijom, treba poslati u jednom fajlu.

Svima ćemo potvrditi da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.

Konkurs je otvoren do 31. decembra 2022. godine. Sredinom marta 2022. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik s XXI konkursa za najkraću kratku priču – „Nespokoj i nemir“), kao i zbornici „U trideset reči“ i „U pedeset reči 1“, koji sadrže priče koje nemaju više od trideset/pedeset reči i koje su već objavljene u našim zbornicima priča od 2002. do 2021. godine.