DRAKONSKO REŠENJE

Jedan nemački restoran počeo je da naplaćuje svako otkazivanje rezervacije i to 100 evra po osobi. Razlozi su, kažu, finansijske prirode.

Gurmanski nemački restoran „Essigbrätlein“ u gradu Nirnbergu odlučio je da kazni goste koji ne otkažu svoju rezervaciju na vreme. Ako ne otkažete rezervaciju na vreme, očekuje vas masna kazna.

nemački restoran

Vlasnicima restorana uvek je neugodno kada se gosti ne pojave uprkos rezervacijama i ne otkažu unapred. Gurmanski restoran u Nirnbergu više to ne želi da trpi – i traži novčanu kaznu ako se ne pojavite.

Otkazivanje samo pismenim putem

Ako niste u mogućnosti da dođete na rezervisani termin, restoran goste moli na otkazivanje rezervacije pisanim putem. Otkazivanje je potrebno izvršiti 24 sata pre planirane posete.

„U slučaju kasnijeg otkazivanja ili nepojavljivanja, dopuštamo sebi naplatu naknade od 100 evra po osobi“, stoji na veb stranici restorana.

Razlozi zbog kojih se restoran odlučio na ovaj potez su finansijske prirode. Često se u prošlosti događalo da gosti jednostavno ne dolaze.

Iz restorana navode kako je tokom godine znalo da otkaže i po sto gostiju. Restoran je zbog toga pretrpeo finansijske gubitke.

„Ideja nije toliko da mi napišemo račun/kaznu, već samo želimo da povećamo pritisak“, kažu iz restorana.

Izvor: Fenix magazin