REPERA SKIDAJU ZA DŽABE

Jedan tattoo studio u Londonu nudi besplatno uklanjanje tetovaža sa likom Kanjea Vesta zbog njegovog promovisanja antisemitizma.

 

Iz NAAMA studija za uklanjanje tetovaža sa sedištem u Londonu, najavili su da će ponuditi besplatno uklanjanje lika Kanjea Vesta još 15. novembra.

uklanjanje tetovaža

On je u oktobru počeo sa problematičnim objavama na društvenim mrežama, nosio majicu sa natpisom White Lives Matter, što je pokrenulo kompanije kao što su Adidas i Balensijaga da prekinu partnerstvo sa reperom i dizajnerom.

Inicijativa za uklanjanje Kanjea Vesta sa tela dobila je globalno interesovanje i veliki odziv.

„Čini se da imamo određeni broj ljudi koji su sada njegovi već bivši obožavatelji i koji žale što su istetovirali njegov lik“, rekla je Brioni Garbet, izvršni direktor londonskog studija.

Do sada su tri klijenta već počela lasersko uklanjanje tetovaža a još njih desetoro je zakazalo termine za konsultacije.

Proces uključuje korišćenje intenzivnih impulsa svetlosti za razbijanje mastila za tetovažu, navodi se na veb stranici studija NAMMA.

„Imajući to na umu, želeli smo da priteknemo u pomoć onima koji se stide zbog svojih tetovaža inspirisanih Kanjeom Vestom i nudimo besplatan tretman za sve iz UK koji žele da ih uklone“.

Inicijativa za besplatno uklanjanje tetovaža sa likom repera, nastala je iz postojećeg studijskog projekta „Druge šanse“, koji obezbeđuje besplatno lasersko uklanjanje tetovaža za klijente sa tetovažama bandi, simbolima mržnje ili drugim neprihvatljivim tetovažama.

„Razumemo da tetovaže mogu biti nešto što se u trenutku jako zaželi, a da se posle dođe u situaciju kada osoba nema novca da je ukloni“, rekla je Garbet.

Tretman obično košta oko 2.000 funti u zavisnosti od veličine tetovaže i broja potrebnih tretmana.

Izvor: RTS