GIBANICA OD REZANACA SA PILETINOM

Da vam je neko pričao kako se gibanica može napraviti od rezanaca, pa uz to još sa piletinom, verovatno biste ga slušali u neverici, ali je lako poverovati u to kada se ovaj gurmanluk nađe na stolu.

gibanica od rezanaca

Sastojci:

1 pile
300 grama brašna
3 paradajza
3 glavice crnog luka
3 zelene paprike
4 češnja belog luka
2 kašike brašna
1 kašika mešavine začina
2 jaja
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Pile isečemo na parčad, posolimo, pobiberimo i pržimo u šerpi na zagrejanom ulju. Glavice crnog luka, paprike i paradajza isečemo na parčad i dodamo u šerpu zajedno sa češnjevima belog luka. Dodamo i 2 kašike brašna, mešavinu začina, posolimo, pobiberimo, sipamo 1 litar vode, promešamo i ostavimo sadržinu da se kuva 60 minuta.

U sud sa brašnom polupamo jaja, posolimo, postepeno sipamo vodu i rukom umesimo testo. Testo premesimo na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim isečemo testo na dva jednaka dela i od svakog dela, oklagijom, razvučemo kore. Prvu koru uvijemo u rolat koji isečemo na parčad. Odvijemo parčad rolata dobijajući rezance. Parčad mesa izvadimo iz šerpe i odstranimo kožicu i kosti.

U nauljenu okruglu tepsiju stavimo koru na koju poređamo parčad mesa. Rešetkastom kašikom vadimo povrće iz šerpe i nanesemo na meso. Zatim u tepsiju nanesemo rezance i poprskamo uljem. Pečemo 30 minuta na 180 stepeni.

Gibanicu serviramo na tacnu. Na sredinu stavimo listove ukrasnog kupusa. Na kupus stavimo kuglu pavlake u koju zabodemo grančice ruzmarina.

Prijatno!