PRESTIŽNA NAGRADA

Priznanje „Zlatna značka“ je Ivanu Sokaču uručeno na svečanosti održanoj 29. decembra u Narodnom pozorištu Beogradu na sceni „Raša Plaović“.

Književnik i scenarista Ivan Sokač dobitnik je priznanja „Zlatna značka“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2022. godinu koje se dodeljuje za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti – za nesebičan, predan i dugotrajan rad.

zlatna značka

Priznanje „Zlatna značka“ dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Priznanje je uručeno na svečanosti održanoj 29. decembra u Narodnom pozorištu Beogradu – Scena „Raša Plaović“.

Ivan Sokač je, između ostalog, odlikovan 2020. godine od strane Saveza pisaca Rusije ordenom Čehova za doprinos savremenoj ruskoj književnosti. Deo je antologije srpske, ruske i nemačke poezije (August Von Goethe) i autor dvanaest publikacija beletristike.

Deo iz biografije

Ivan Sokač (dipl.ek), rođen je u Beogradu 15. marta 1975. godine. Po vokaciji prozni pisac, poeta i scenarista. Član je Udruženja književnika Srbije, zastupljen u zbornicima, antologijama i dobitnik regionalnih priznanja za svoj umetnički rad. Odlikovan je ordenom Čehova 2020. godine od strane Saveza pisaca Rusije a 2022. godine „Zlatnom značkom“ Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije.

Ivan Sokač autor je brojnih književnih dela koja su niže navedena.

Prevođen je, publikovan i zapažen na književnim sajtovima engleskog, ruskog i nemačkog govornog područja, takođe veoma prisutan u kulturnim krugovima u regionu.

Poeziju Ivana Sokača objavljivali smo i na našem portalu.