PROPRATNI DEO STILA

Neverovatno je koliko odelo može da promeni čovekov izgled, ali da bi čitava ‘priča’ bila lepo zaokružena, potrebni su i aksesoari.

Modna industrija već odavno je nametnula trendove koje je gotovo nemoguće zanemrati, čak i kad su muškarci u pitanju. Ne možemo reći da muškarci nisu oduvek tražili način da ukrase svoje telo i da svoj stil iskažu zanimljivim predmetima. Počev od šešira i kravata, pa sve do različitog nakita, njihov stil je uvek jasan i prepoznatljiv, za razliku od žena čiji stil zavisi najviše od raspoloženja.

aksesoari

Iako često nisu sigurne šta svojim izgledom žele da pokažu, žene vrlo dobro znaju kakvog muškarca žele pored sebe. Zato se uvek preporučuje da muškarac bude svoj, iskaže svoj imidž i stil, bude direktan. Povrh svega, zbog izgleda se zaljubljujemo na prvi pogled, sve ostalo dođe kasnije.

Lep, uglađen i fin

Muškarac u odelu je san skoro svake žene. Neverovatno je koliko odelo može da promeni čovekov izgled. Isto kao što štikle ženama podižu samopouzdanje, tako i dobro uklopljene pantalone i sako ostavljaju bez daha. Ali da bi čitava ‘priča’ bila lepo zaokružena, potrebno je par aksesoara. Za dodatnu dozu elegancije, odaberite odgovarajuće manžetne i šnalu za kravatu. One danas dolaze u toliko različitih boja i oblika, da svako može pronaći nešto za sebe. Čak se i nešto opuštenije varijante mogu stilizovati zanimljivom šnalom u obliku lule, broda ili na primer gitare.

Sportska elegancija

Sve češće čujemo izraz ‘sportska elegancija’, ali nismo uvek sigurni šta tačno znači. To je nešto opuštenija garderoba za svečane prilike, ali i za svakodnevnu šetnju po gradu. Umesto uparenog odela, nose se farmerke i košulja, ili blejzer preko majice kratkih rukava. Umesto cipela tu su patike, sve češće platnene u raznovrsnim letnjim bojama. Kako je to veoma popularan način odevanja, treba ga nečim nadograditi i učiniti ga prepoznatljivim a pre svega ličnim. Zato je džepna maramica sjajan modni aksesoar. Dolaze u toliko različitih boja i dezena, da svako može da pronađe nešto za sebe.

Šta je ono što svi nose?

Kvalitetan kožni kaiš je nepogrešiv izbor. Vole ih i žene i muškarci. Nosi se svakodnevno, nema samo estetsku funkciju, ali zato svakoj kombinaciji daje završni momenat. Tako kombinacija neće izgledati neuredno i nedorečeno.

Još nešto što svima treba i svi koriste jesu novčanici. Za muškarca je novčanik ono što je tašna za ženu. Dobar kožni novčanik uvek je privlačio pažnju, i pružao jedan tradicionalan, klasičan ali i moderan izgled. Međutim, ako to nije ono čemu težite, onda izaberite neke od danas veoma popularnih papirnih novčanika koji se zatvaraju pomoću magneta. Njihov dizajn uglavnom se sastoji od slika različitih filmskih i televizijskih ličnosti i junaka, šarenih, crno belih, onih koji izgledaju kao stripovi..

Samo za posebne

čovek šešir

Šeširi se polako vraćaju u modu, ali budimo realistični – ne može svako da ih iznese. Muškarci koji nose šešire će se lako izdvojiti iz gomile i privući pažnju na sebe. Neverovatna kombinacija elegancije i ležernosti, jedinstvenosti i tradicije ostavlja ljude potpuno bez daha.

Nakit

Već krajem osnovne škole dečaci kreću da se interesuju za pirsinge, i traže od svojih roditelja odobrenje za bušenje ušiju ili obrva. Ranije ih je to prolazilo posle puberteta, dok je danas to jedan od veoma vizuelno poželjnih aksesoara. Ne samo da dosta govori o stilu, već i o karakteru. Često je to način da iskažu svoj bunt i urbanost.

muška narukvica

Kao poklon, žene svojim muškarcima često biraju moderne narukvice. Srebrne muške narukvice su više nego ikad popularne. Bez obzira da li biraju one od čistog srebra, ili one u kombinaciji sa kaučukom ili kožom, biće sigurno primećeni.

Muškarci takođe dosta vole ogrlice. Ranije su bili popularni lanci, kako od zlata tako i od srebra, međutim primat su preuzele kožne ogrlice i ručni radovi. Muškarci sve više žele da nose unikatan nakit, koji ne se ne sreće na ulici svaki dan. Žele nešto jedinstveno kako bi istakli svoju ličnost i različitost.

Najpopularniji – satovi

Sat je najzastupljeniji muški aksesoar. Ono što se prvo primeti kada se rukujete jeste snažan stisak i sat koji nosite. Nema ništa privlačnije od muškarca koji nosi sat finog mehanizma, a posebno onda kada je on nasleđen iz porodice. Tada ne samo da vidimo elegantu stranu čoveka, već i onu intimnu, porodičnu i čovečnu.

Bez predrasuda

Iako smo ovde opisali šta je ono čemu se muškarci okreću kada je moda u pitanju, važno je da znamo da je sve to samo odelo, samo korica nepročitane knjige. Važno je svakog upoznamo kao osobu, pre nego što krenemo da sudimo o njihovom karakteru i osobinama. Način oblačenja jeste dobar način da iskažemo crte ličnosti, ali i dobar način da prekrijemo mnoge od njih. Zato pažljivo sa zaključivanjem.