EGZOTIKA NA SVE STRANE

Zbog svoje ekološke osvešćenosti i težnje da biodiverzitet ostrva ne unište masovnim turizmom, Sejšeli ostaju po strani turističkog stampeda.

Smešteni u Indijskom okeanu, Sejšeli su arhipelag od 115 ostrva koja nude idilični spoj prirodnih lepota, luksuznih odmarališta i avanture. Sa svojim belim peščanim plažama, bistrom plavom vodom i raznolikom lepezom biljnog i životinjskog sveta, Sejšeli su destinacija iz snova za ljubitelje plaža, entuzijaste prirode i svakoga ko želi da pobegne od užurbanosti svakodnevnog života.

sejšeli

Ova tropska ostrva su svetsku slavu stekla zahvaljujući svojim zadivljujućim pejzažima kao sa razglednica i čistom plavom moru. Ostrva su poznata i po svojim luksuznim odmaralištima i mogućnostima eko-turizma. Baš zbog te svoje ekološke osvešćenosti i težnje da biodiverzitet ostrva ne unište masovnim turizmom, Sejšeli ostaju mimo turističkog stampeda. Očekuje se da turisti plate malo više da bi ovde odseli, ali im se to višestruko vrati kroz prizore i aktivnosti.

U današnje vreme mnogo je lakše organizovati individualno putovanje na egzotične destinacije. Sve što treba da uradite je da pozovete turističku agenciju i potražite odgovarajuću ponudu za datume koji vama odgovaraju. To je ujedno i mesto gde ćete dobiti sve informacije o putu na Sejšele i smeštaju na koji ste se uputili.

Kada je najbolje vreme da odete na Sejšele?

Vrhunac turističke sezone ovde je od decembra do marta, kada je toplo i suvo vreme. Ovo je takođe najbolje vreme za posetu ako želite da većinu svog vremena provedete na plažama i uživate u zimskom letovanju.

Od aprila do juna i od septembra do novembra vreme je i dalje prijatno, ali može biti više kiše i vlage. Ovo je dobro vreme za posetu ako tražite pristupačnije putovanje i ne smeta vam povremeni pljusak.

kamil

Za koga su Sejšeli?

Možda bi bolje pitanje i kraći odgovor bio – za koga nisu? Bilo da ste zaljubljenik u prelepe plaže ili bogatu prirodu, bilo da volite kulturu i istoriju, bilo da želite da upoznate nove krajeve i isprobate nešto novo – Sejšeli vam nudi puno mogućnosti za sve. Popularna su destinacija za mladence, jer nude romantičnu i osamljenu atmosferu, ali i za porodičnu atmosferu sa puno raznovrsnih aktivnosti.

Po čemu se Sejšeli znameniti?

Čini se da svoje široke ponude koje mogu da zadovolje različite potrebe Sejšeli privlače različite putnike. Evo nekoliko stvari po kojima su Sejšeli stekli svetsku slavu i koje ne bi trebalo da propustite kada ovde dolazite.

  1. Prelepe plaže

Sejšeli mesto gde se nalaze neke od najlepših plaža na svetu, sa čistom plavom vodom i praškastim belim peskom.

  1. Bujni biljni i životinjski svet

Ostrva su poznata po svom raznolikom nizu biljnog i životinjskog sveta, uključujući džinovske kornjače i šarene ptice.

  1. Eko-turizam

Sejšeli su posvećeni održivom turizmu i mnoga ostrva su zaštićena kao nacionalni parkovi i rezervati, koji nude jedinstvenu priliku da doživite prirodu u njenom neometanom stanju. Zato su i cene smeštaja za nijansu veće.

  1. Luksuzna odmarališta

Sejšeli su poznati po svojim vrhunskim odmaralištima, koja nude niz pogodnosti i usluga. Neki od najpoznatijih svetskih lanaca imaju svoja odmarališta na ostrvima. Priroda i luksuz – nema boljeg načina da ugodite sebi.

  1. Avantura

Sejšeli nude širok spektar avanturističkih aktivnosti, uključujući ronjenje, gnjurenje i dubokomorski ribolov. Ali i planinarenje i istraživanje ostrva na različite načine. To ih čini drugačijim od Maldiva.

  1. Kultura

Sejšeli imaju bogato kulturno nasleđe, pod uticajem francuskog, britanskog i afričkog nasleđa. Posetioci mogu istražiti istoriju ostrva kroz njegovu kolonijalnu arhitekturu i živopisnu kreolsku kulturu.

Plaže za savršeno letovanje

Jedna od glavnih atrakcija Sejšela su njegove plaže. Ostrva su mesto gde se nalaze neke od najlepših plaža na svetu, svaka sa svojim jedinstvenim karakterom i šarmom. Od tihe usamljenosti Anse Lacija do živahne atmosfere Beau Vallon-a, na Sejšelima postoji plaža za svakoga.

Anse Lacio, koji se nalazi na ostrvu Praslin, smatra se jednom od najlepših plaža na svetu. Sa svojim praškastim belim peskom, kristalno čistom vodom i bujnom tropskom vegetacijom, Anse Lacio je pravi raj. Plaža je okružena granitnim liticama, što je čini osamljenim mestom, savršenim za one koji traže malo mira i tišine.

parisi

Anse Intendance, koji se nalazi na ostrvu Mahe, je još jedno popularno mesto za ljubitelje plaže. Plaža je poznata po dugim delovima belog peska i kristalno čistog mora, što je čini savršenom za kupanje i sunčanje. Ova plaža takođe nudi razne sportove na vodi, uključujući surfovanje, jedrenje na dasci i jedrenje zmajem.

Beau Vallon, takođe smešten na ostrvu Mahe, je najpopularnija plaža na ostrvu i savršeno mesto za one koji traže živu atmosferu. Plaža je obložena restoranima, barovima i prodavnicama, što je čini savršenim mestom za provesti dan ili veče. Plaža takođe nudi razne vodene sportove, uključujući vožnju bananama i parasailing.

Sejšeli su takođe dom mnogih skrivenih dragulja, kao što je Anse Source d’Argent na ostrvu La Dig. Plaža je poznata po granitnim stenama i čistoj tirkiznoj vodi. Plaža je okružena bujnom tropskom vegetacijom i nudi idilično okruženje za piknik ili romantičnu šetnju.

Bogat biljni i životinjski svet

Pored svojih plaža, Sejšeli su poznati i po raznovrsnoj lepezi biljnog i životinjskog sveta. Ostrva su dom ogromnih kornjača, šarenih ptica i raznih morskih životinja, uključujući delfine i kornjače. Posetioci mogu istražiti nacionalne parkove i rezervate ostrva, koji nude jedinstvenu priliku da iskuse prirodu u njenom neometanom stanju.

kahil

Bogata kultura

Sejšeli imaju bogato kulturno nasleđe, pod uticajem francuskog, britanskog i afričkog nasleđa. Od kolonijalne arhitekture do živahne kreolske kulture, Sejšeli imaju mnogo toga da ponude za one koji su zainteresovani da istraže njegovu prošlost.

Jedno od najboljih mesta za početak istraživanja kulture i istorije Sejšela je Viktorija, glavni grad Sejšela. Viktorija je poznata po živahnoj pijaci, gde posetioci mogu pronaći razne lokalne proizvode, kao što su začini, voće i rukotvorine. Grad takođe ima razne muzeje, uključujući Nacionalni muzej istorije, koji nudi uvid u prošlost Sejšela, uključujući njihovu kolonijalnu istoriju i živote njegovih ranih stanovnika.

Još jedno važno kulturno mesto koje treba posetiti je vrt začina Jardin du Roi, koji se nalazi na ostrvu Mahe. U bašti se nalazi veliki izbor začina i bilja, uključujući cimet, muškatni oraščić i vaniliju. Posetioci mogu da obiđu baštu sa vodičem i saznaju više o istoriji i upotrebi ovih začina.

Sejšeli takođe imaju niz prelepih kolonijalnih zgrada, kao što je Državna kuća, zvanična rezidencija predsednika Sejšela. Zgrada, izgrađena 1903. godine, predstavlja prelep primer kolonijalne arhitekture i nudi uvid u prošlost Sejšela kao britanske kolonije.

Bogatstvo ukusa za sve hedoniste

Sejšeli su takođe poznati po svojoj kreolskoj kuhinji, koja kombinuje afričke, indijske, kineske i francuske uticaje. Posetioci mogu da uživaju u raznim tradicionalnim jelima, kao što su riblji kari, rougaille (sos na bazi paradajza) i sočivo.

Spakujte kofere

Sejšeli su destinacija iz snova za ljubitelje plaže i entuzijaste prirode. Sa svojim belim peščanim plažama, bistrom plavom vodom i raznolikom lepezom biljnog i životinjskog sveta, ostrva nude idilični spoj prirodnih lepota, luksuznih odmarališta i avanture. Spakujte kofere i uputite se na Sejšele na nezaboravan odmor na plaži.